söndag 12 september 2010

BMD#5 Närke Kulturbryggeri. Så gick det...

Äntligen så hade det då blivit den 11/9 en dag som varit på planering sedan slutet av förra året.
Berith Håge och Pyre anlände till Gastro och efter en del stress med att få allt på plats, så började gästerna strömma in. Totalt så var vi hela 80personer på middagen.

Menyn såg ut så här:

Aperitif - Örebro Bitter.

Förrätt:
Tartar på lättrökt hälleflundra "sterling", dillkokt havskräfta, råräkor, pepparotscreme, krondillsroyal, betor, crudite på blomkål.

Till detta drack vi cAmarillo & The New InternationAle.

Varmrätt:
Lågtempererad hjortytterfile, Karljohan & Kantareller, pumpa, pommes dauphinoise, creme på silverlök, viltsky smaksatt med lingon och örtcrumble.


Vi drack Tanngnjost & Tanngrisnir och SkvattGALEN.

Desserten:
Butterscotch mousse, infuserade Clara friis päron, vaniljglass, skum på yoghurt och päron, manjari mousse och hasselnötscrumble.

I glaset Pannknektarnas Porter.

Digestif - Kaggen Stormaktsporter 2008.Nå hur var då middagen? Många av gästerna sa att detta kanske var den bästa Beermakers so far... Och det var mycket trevligt och vällagat allting tyckte jag kombinationerna funkade bra mellan öl och mat. Som vanligt var det delade åsikter om vilken öl som var bäst till vilken rätt och det var ganska jämt mellan alla, så det var ett extra plus måste jag säga.
Utan att gå in för djupt på vad som passade bäst till vad så tyckte jag att cAmarillon var bäst till förrätten och SkvattGALEN till varmrätten. Men det var enligt mig ingen missmatch någonstans. Desserten var snudd på fantastisk och funkade mycket bra till kaffe portern.Extra kul var också att detta var premiär för den nya kryddade ölen SkvattGALEN som bla innehöll pors.


Samspelet mellan Berith och Håge var mycket bra, dom hade mycket att berätta, var roliga och mycket trevliga att lyssna på, och det var många gäster som just kommenterade detta.
Både jag och bryggarna var mycket nöjda med kvällen och jag hoppas att ni som var med också tyckte det var trevligt. Vi har några flaskor kvar av ölen vi drack så om ni vill testa kommer dom att finnas en liten tid på Dahlberg. Vi syns om inte förr den 6/11 då Croocked Moon kommer och hälsar på.

Jag kände mig lite som Gollum när jag tog fram och öppnade 28flaskor Kaggen :) det var en trevlig avslutning på en god middag.
En lite större recension av ölen kommer senare.

Missa inte Schnille & Schmak som skriver om middagen HÄR!!! mycket bättre än vad jag gör. Tack för ett trevligt inlägg och mycket trevligt att lära känna er bättre, jag är mäkta stolt över att ni kallar beermakers dinner för en kulturgärning... Det låter bra :).

/Fredrik

8 kommentarer:

Stouter sa...

Riktigt lyckat, stort tack!!

Johan sa...

Skön känsla att knäppa 28 st Kaggen :)

Martin sa...

Fel datum till nästa BMD Fredrik? Som jag sa igår, detta är i klass med Nøgnes BMD som jag trots allt fortfarande håller högst :)

Daniel - schnille.se sa...

Tack Fredrik, och tack alla som var där! Jag hade fantastiskt kul och fick några nya smakupplevelser.

Daniel

Gyllenbock sa...

Vad härligt det låter. Gillar den där sista bilden. :)

Fredrik sa...

Tack alla! Datumet är ändrat Martin tack, blev lite fel. Grymt inlägg Daniel, trevlig utgång efteråt blev det också. :)

Niklas sa...

Tack för en grymt trevlig kväll. Båda mat och ÖL var grymt gott.

Alexi sa...

Kanonkväll :) Fantastiskt god mat, likaså god öl och bra, roligt och intressant föredrag från Närke. Ser fram emot nästa :)