onsdag 27 augusti 2008

Eric Bordelet Poire Granit 2006 & musslor i harmoni.













Detta är definitionen av flytande päron...

Poire Granit Eric Bordelet 2006 3%, noga utvalda päron från 300 år gamla päron träd, helt ekologiskt. Pris ca 200:-

Färg: Gyllen gul, med fina små bubblor.

Doft: Frisk mineral doft, tydliga inslag av mogna päron, liten jäst doft, mycket fruktig, citrus.

Smak: Mycket tydlig päron smak, frisk & torr, mycket bra mousse, smakar mogna päron.

Betyg: 8/10

Detta är det närmaste äkta champagne som cider kan smaka, har aldrig provat något liknande förut.


Vi drack denna skönhet för att fira min gode vän Lars som just gift sig.

Det blev en mycket trevlig 4:rätters meny med goda drycker,
till cidern åt vi Pilgimsmuslor smörstekta med vitlök, ingefära och koriander.

För att matcha syran i cidern gjorde vi en sallad på cisilerad gurka och päron, som vi smaksatte med färsk koriander och lite vinäger.

Smakerna gifte sig. (som brudparet dagen innan).

Till varmrätt åt vi Rådjur's sadel (skjutet av Lars) med rödvinssky och potatiskompott med svartrötter.

Det blev det Barbaresco 2001 från Orlando Abrigo och Spanskt fin vin från Finca Sandoval 2006.

Till ostarna blev det en Thomas Hardy 2004.

Och sist men inte minst, den hemmagjorda karamell glassen med vanilj kokta apelsin filéer, drack vi en kruka Sauternes La Tour Blanche.

MUMMA!!!

1 kommentar:

Martin sa...

Vi får tyvärr tacka nej till ölprovning ikväll. Verkligheten gjorde sig påmind med saker som behövde tas itu med innan morgondagen och då räckte plötsligt inte tiden till.

Till nästa gång skall vi dock ara mer förberedda och dessutom se till att kunna te med oss något/några roliga dryckesexemplar.