tisdag 2 december 2008

Sten - Imperial Rysk Stout.


Eller Stone - Imperial Russian Stout som den också heter.

Färg: Kolsvart, lite ljusbrunt skum.

Doft: Smörkola, sötlakrits, liten rostad rökig doft, mjölkchoklad, liten humlebeska (om man sniffar långt ner i glaset).

Smak: Torrare än jag förväntat mig, alkoholstark (10,8%), balanserad syra och sötma, massor av lakrits och choklad (dumlekola med lakritssmak), lång eftersmak och en behaglig efterbeska infinner sig på slutet.

Detta är en fantastisk öl, prisvärd (39.90kr) KÖP NU!!!
Det är otroligt smart att sälja en så här stark öl på små flaskor (355 ml) nu måste man inte dela den på 4-5 personer, den är perfekt att dela på 2.

Betyg: 9/10

Systembolagets info HÄR!!!

11 kommentarer:

chrull sa...

Att köpa nu visade sig vara lite svårare än beräknat då den var slut på de flesta bolag i stockholm. Och inte fick jag beställa några heller. Blir ett nytt försök på annat bolag idag tror jag.

andersand sa...

dela på två? nu måste man ju slita på kapsyl öppnar armen två gånger för att komma upp i det dagliga stone intaget på 70cl, skämt åsido.. ett klockrent öl ja, väldigt prisvärt. Jag var och roffade åt mig min del på hansa igår morse, det blev inget slagsmål denna gången. Nu den 15'e lär det armbågas till county stouten dock.

Martin sa...

En flaska finns inhandlad och befinner sig i kylen.

Jimmy sa...

chrull:
Jag köpte mina i Nacka och det var inga problem att få tag på några. Den finns fortfarande på flera ställen i Stockholm, bl.a. på Norra Stationsgatan finns ett 50-tal.

Det blev 4 stycken för egen del men jag har inte smakat än.

-Jimmy

Fredrik sa...

Jag passade själv på att köpa en till idag, nu finns det 6 flaskor i förrådet några att dricka några att lagra.

Fast man borde köpa några till...

/Fredrik

David L sa...

Fan. Det var ju riktigt gott. Bland det bästa jag druckit i imperial stout-väg. Piskar Yeti med hästlängder (iofs var jag besviken på Yeti, så...). Borde köpa fler flaskor egentligen, men vi får se. Ska spara nästa flaska ett tag i alla fall...

Rekan sa...

Tur att jag köpte två, verkar ju riktigt bra. Kanske ska prova den ena mot min sista Yeti och se vilken som är bäst.

bark sa...

Borde det inte bli Sten Stormakts-rysk Kraftig?

Gyllenbock sa...

Köpte tre flaskor igår, frågan är bara när första skall drickas? Imorgon ska Yetin provas. Hmmm, det kanske är läge att prova bägge?

Ni är många som hyllar Stones Imperial, trevligt!

Fredrik sa...

Bark: jo nu när du säger det så låter det ju vettigt :-)

Gyllenbock: prova bägge, säg sedan vilken du tyckte var bäst vet jag.

/Fredrik

ws sa...

Hur var det nu med Stone Imperial Russian Stout vs Oak Aged Yeti? Visst, Stone är ruskigt bra men inte är den bättre än Yetin...inte en chans!