måndag 16 mars 2009

Många öl blir det...på ett år.

Fick detta trevligt meil från Joel på Vinvin.se för någon vecka sedan:

Hej,

Jag heter Joel Linderoth och jobbar som redaktör på sajten VinVin.se - en systersajt till AlltOmMat.se. Trots namnet så skriver vi inte bara om vin utan även om andra drycker (öl bland annat) och då och då försöker vi tipsa om bra dryckesbloggar och nu tänkte jag att det kunde vara dags för din eminenta blogg. Om du tycker detsamma förståss. Därför undrar jag om jag skulle kunna ställa några korta frågor till dig om bloggen och sedan skriva en liten artikel om inriktningen på den?

Både smickrad och glad svarade jag såklart ja på den frågan, det är alltid kul att få lite feedback på det man gör, och dessutom försöka få ännu fler människor att bli intresserade av öl.

Ni kan läsa inlägget HÄR!!!
Och ja, jag testar ca 1000 öl om året, vilket antagligen är ganska mycket, men antagligen inte mer än en vinprovare testar på ett år, det är otroligt stor skillnad på att prova 1000 öl och att dricka 1000 öl , är vi många personer på en ölprovning (8-12personer) så kan det bli ganska många, oftast blir det bara 5-10cl av varje öl.

Jag började prova öl i juni 2005 och är uppe på snart 3750 öl så det blir med lite snabb huvudräkning ca 1000 om året, fast det är mycket tack vare olika mässor där man kan testa mycket som det går.

Länk till vinvin.se

Tack Joel.

11 kommentarer:

Rekan sa...

Skojigt att öl får lite uppmärksamhet för en gångs skull, och inte bara vin.

Alexi sa...

Du är ju till och med på expressens förstasida nu :)

Stefan - Ölsvamlarn sa...

Intressant artikel och jag håller med kul att öl får uppmärksamhet.

Hittade inte artikeln på expressen dock. Har du en länk?

Double sa...

Tack Fredrik för den komplimangen!

Läser din blogg frekvent, gillar särskilt dina smakbeskrivningar - märks att du är en bra provare!

//Double Bastard

Alexi sa...

Borta från startsidan nu, men du var där. 15 minutes of fame?

Fredrik sa...

Snarare "15 seconds of fame" snart kommer ni se mig på dom riktigt dåliga tv-serierna eller som tyckare i någon panel på ztv, eller inte ;-).

Hur som helst så är det alltid kul när allas vår favoritdryck får lite extra uppmärksamhet.

Länken låg på Expressens hemsida på lördagen, enligt mina kollegor.

Jag läser och följer alla bloggar i min ölblogglista (och några till som inte handlar om öl), jag rekommenderade alla ölbloggar jag har i blogglistan till Joel på vinvin så vi får hoppas att några till får berätta lite om sig själva och sin blogg i framtiden.

Mer öl åt folket!!!

/Fredrik

Marc Schuterman sa...

Jag hade besök av vinvin för ett par månader sedan och sa då till dem att jag tyckte att de skulle satsa seriöst på ölet också och inte bara pliktskyldig ha med en ölspalt (redan namnet antyder ju vad som ligger top of mind hos dem). Och faktiskt, tycker de har gjort ett mycket bra jobb sen dess. Och så klart superkul att se dig där, Fredrik. Bara det är ju pluspoäng ;)

Stefan - Ölsvamlarn sa...

Finns det fler tidningar som skriver om öl? Jag får hem Maltesen och Hembryggaren, men har inte tänkt på att det kan finnas fler.

Joel Linderoth sa...

Hej svejs,

kul att du uppskattade artikeln Fredrik och hoppas att jag hinner med fler bloggar framöver. Jag följer er alla (ja, inte varje dag men så mycket jag hinner...) med mycket stort intresse. Det är oerhört roligt att läsa så kunniga, engagerande, ölälskande bloggar och jag lär mig mer hela tiden om denna fascinerande dryck.

Fredrik sa...

Stefan: Humlebladet som sällskapet malte ger ut är trevlig, kommer ut några gånger per år.

Tack åter igen Joel, kul att du tittar in.

/Fredrik

Stefan - Ölsvamlarn sa...

Tack för tipset Fredrik. Synd att föreningen verkar fokuserad till Skåne, men det kan vara värt att betala bara för tidningen.