Så var det då äntligen dags efter att ha planerat denna middag i över ett halvår, var äntligen alla ölen på plats i kylen, borden stod dukade och snart skulle Mikkel komma till restaurangen för att underhålla ca 140personer under två dagar.
Vi träffades på Dahlberg ca en timme innan middagen skulle börja för att ta en öl och prata igenom dom sista detaljerna.
Mikkel hade med sig sin splitter nya GIPA (German IPA) brygd med tysk humle riktigt bra och fräsch 7/10 inlägg kommer snart.
Jag fick också en flaska av den "nya" hallon lambicen som Mikkel själv tyckte var mycket bättre än jordgubbs varianten som vi skulle ha till middagen, jag lovade att mejla och skriva vad jag tyckte om den, (inlägg kommer så fort Andreas kommer hem och får vara med och prova den, borde bli 12/6).
Fördrink: Draft Beer, Imperial Pilsner.
Till förrätt: Halstrad pilgrimsmussla från Kristiansund, lättrökt hälleflundra ”Sterling”, ramslökscréme, vaktelägg, vitsparris nässelskum.
Vi drack:
Not Just Another Wit & All Others Pale.
Båda kombinationerna fungerade riktigt bra, dom allra flesta föredrog witbieren men jag och en handfull andra tyckte att pale alen var överlägsen.
Till varmrätt: “Calotte de boeuf grille”, råstekt skånsk färskpotatis, lökmarmelad, ragu på bondbönor och spritärtor, kalvsky smaksatt med Jackie Brown.
Vi drack: Jackie Brown & Monks Elixir.
Här höll dom flesta med mig och föredrog Jacki Brown, men även här hade några förkärlek för monks elixir till maten.
För mig så gick alkoholen igenom lite förmycket på monks, men det funkade bra, bara inte lika bra som med Jackie Brown där gifte sig smakerna med varandra (tyckte jag).
Predessert: Svenska jordgubbar, rabarber, jordgubbskum och rabarbercrisp.
Vi drack: Mikkeller X Jordbær Lambic.
Eftersom vi var väldigt stolta över att få testa denna öl som bara fanns i mycket liten mängd på ölfestivalen i Köpenhamn 15/5, så gjorde vi en extra rätt som skulle funka till.
Just dessert och öl tycker jag är svårt att kombinera (om det inte är med choklad och typ stout/porter) så mina förväntningar var inte så höga, lyckligt vis fungerade det över mina förväntningar, syran i ölen möttes upp bra med syran i jordgubbarna.
Till dessert åt vi: Mörk chokladbavaroise, praliné, mockaglass, torkad chokladmousse och vaniljcréme.
Och drack: Beer Geek Brunch Weasel.
Detta har varit en av de kombinationer som funkat minst bra under dom andra beermakers, men i detta fall tyckte jag att denna kombination, var kvällens bästa bara choklad, nougat, vanilj och kaffe tävlade med ölen, och det gifte sig perfekt trots den höga alkoholhalten.
En mycket trevlig middag med mycket goda öl, Mikkel var väldigt underhållande att lyssna till och när han föreslog på lördag kväll att vi borde anordna en "Beer VS Wine" middag ihop i framtiden så förstod jag att han också var mycket nöjd med vårt jobb.
Fler bilder kommer snart!!!
/Fredrik.
11 kommentarer:
Får tacka för ännu en väldigt trevlig kväll med fantastiskt god mat och öl samt trevligt sällskap.
Så... när är nästa? ;)
Nu blev jag hungrig :)
...och törstig.
Nästa blir nog till hösten men mer besked har jag inte än, jag skall snart börja jobba på det.
Tack själv Stefan.
Rekan & Christer: Det är bara att komma ner till nästa!!! ;-)
Mycket trevligt var det och flera bra bryggtips fick man av Mikkel, helt suveränt. Ses på provningen imorgon :)
Var det kl 19?
Provningen är 18:30 Martin!
Syns då.
Maten ser supersmarrig ut!
Hur var Draft Bear'en? Humletrött?
För det var den jag delade med Weine, Anton & Neal för nån vecka sedan..
Tack för en trevlig kväll.
Det var riktigt bra. Speciellt förrätten och chokladen passade bra med dryckerna. Själv tyckte jag kanske att ölen till huvudrätten kanske var lite för krafiga. I min smak gifte det sig inte riktigt.
Dempa: jag tyckte att den var helt ok, lite tröttare än innan men fortfarande riktigt god.
Yukio: Jag håller med om monks brew men tyckte att jackie brown fungerade utmärkt, smaken är som...
Det var trevligt att träffas.
Spriten smakade bra, framför allt den fatlagrade.
Maten var smarrig värre :)
Vad kul. Jag måste smaka nån gång jag med. Har aldrig blivit av att man öppnar en flaska här på jobbet precis.
Skicka en kommentar