torsdag 14 januari 2010

Spendrups lanserar Amerikansk lager.

Jag brukar inte göra så mycket reklam för våra större bryggerier, (det är dom så bra på själva), men detta kanske kan vara något.
Att Spendrups lanserar en ny lager är inte så konstigt, att det däremot är en Amerikansk lager humlad med bla amarillo & cascade, gör det hela lite mer intressant. Nu håller jag tummarna och hoppas att den är välhumlad också, (eller tillräckligt humlad för min smak, vi får väl se). Piston Head släpps 1februari på Systembolaget och landar på 11.5:-. Upp till bevis Spendrups!!!

/Fredrik

12 kommentarer:

Martin sa...

Oj. Det var som fasen. Man får hoppas på mycket humle per krona då den ju låg närmre 10 än 20 kr.

humlehenke sa...

Låter ju spännande! Men med tanke på prislappen och avsändaren känns det som ett öl som riktar sig till den traditionelle eurolager-pimplaren, och då lutar det mot att den smakar som vilken annan billig lager som helst (kanske med en liten touch av amerikansk humle). Men den är ju ett givet köp när den dyker upp, trots allt!

Stefan - Ölsvamlarn sa...

Jag är skeptisk, 11:50 och från spendrups. Luktar dussin-lager med en minimal dos av amerikansk humle på 60 minuter. Men jag ska givetvis prova när den kommer

eskamoe sa...

Hm etiketten var ju rätt cool så man kan ju alltid önska, dock håller jag med om att det verkar tveksamt.

dempa sa...

otroligt, då har till och med spendrups fångat ens uppmärksamhet och lyckats få en nyfiken lagom till ett nyhetssläpp, skapligt! :P

Johan-FemKommaNoll.TV sa...

Kolla Pressreleasen. Har jag fattat rätt, den är deras egna?

http://www.bolagsfakta.se/pressreleaser/visa/pressrelease/197386/spendrups-nya-ol/1BA41725-F07E-E007-A0F0-60106442AB38

Nu är jag inte lika sugen på att pröva den längre, men det blir väl en flaska.

Anonym sa...

bara den inte är som koffs surfer som de släppte i somras. Stora ord - liten i smaken

http://pilsnerpunktnu.wordpress.com/2009/08/13/koff-surfer-iii/

Fredrik sa...

Antagligen så blir man besviken, men man kan ju alltid hoppas en helt ok lager för 12spänn hade ju inte varit fel, det enda vi kan göra är att vänta och se.

Jag känner att man måste prova den iaf. Kul att det blev så mycket kommentarer på detta ämne, skall kanske skriva mer om macro lager i fortsättningen hahaha ;-)

Fred sa...

Tja, man skall väl inte ta ut "förlusten" i förväg men förhoppningarna är ju inte jättestora. Fast det är klart t o m COORS gjorde ju ett avsteg från vattenlager i början på 80-talet och började med Killian's Irish Red Ale baserat på Pellforths underbara Red Ale.

Att de sedan fick göra om den till en lager för att passa in i "lager"-produktionen och se till att ta bort all komplexitet i smaken för att tilltala de stora amerikanska massorna är ju en annan historia.

Hur som helst så hade de väl en anständig öl under något år innan det barkade rakt ner i vattenlager-helvetet igen.

Kanske kan Spendrups förvåna (eller skall jag säga chocka) oss, men jag skulle inte sätta min sista Dogfish Head 120 Minutes IPA på att det blir så!

Anonym sa...

Drack denna öl igår.
Mycket god :)Den kommer ses i sommar i alla HotRods med tanke på namnet, etiketten o smaken. Jag kommer släpa på en låda så ofta jag kan iaf.

Skål!

Anonym sa...

riktigt bra om man jämför med många småbryggerier där ölen kostar det dubbla. Så med tanke på priset finns det nog inte något godare öl på systembolaget iaf

Anonym sa...

Jag drack en här om dagen, smakade precis som deras vanliga lager... något sämre om jag ska vara helt ärlig.
Första och sista flaskan av den blaskan för min del.