måndag 12 april 2010

Besök på Nörrebro Bryghus.

Jag och Andreas var i Köpenhamn för några veckor sedan och passade då på att besöka Nörrebro Bryghus!
Vi fick en kunglig rundvisning av bryggmästaren Sören Parker Wagner, här är vi i källaren där dom riktigt udda fatlagrade ölen ligger och väntar på att bli klara.

Bland mycket annat fick vi testa denna skönhet som var bland det häftigaste vi druckit på länge, Triple de Lente fatlagrad på Sauternes fat. Riktigt bra triple med väl avrundad fatkaraktär och tydlig Sauternes karaktär. F. 9/10 och A. 18/20

Vi fick också testa Biere de Miel lagrad på Bourgognefat med röda vinbär, riktigt bra balans mellan syran ifrån bären och honungen, riktigt bra. F. 8/10 A. 18/20
Vi testade också:
Pillage & Burn F. 7/10 A. 15/20
Robust Porter F. 8/10 A. 17/20
Sigtuna/Nörrebro Barleywine (fatprov) F. 8/10 A. 16/20
Stevns CCC 2008 F. 8/10 A. 15/20
Vår Tripel smaksatt med citrongräs F. 7/10 A. 15/20
Mycket trevliga öl, även om inte alla var färdiga än så har vi något att se fram emot. Jag tänker köpa några flaskor om/när Ölbutikken släpper dom :)

Sören har också ett litet sidoprojekt Croocked Moon, Sören berättade att hans nya stout Stone To The Bone fanns på fat på Lord Nelson. Så Sören följde med oss ner till Lord Nelson så att vi fick prova ölen, som var mycket bra F. 8/10 A. 16/20. Jag skall försöka hitta på något kul event på Dahlbeg/Gastro, där jag skall bjuda in Sören med antingen Nörrebro eller Croocked Moon, det blir kanske till hösten vi får se. Han var mycket duktig och väldigt trevlig så jag hoppas vi kan hitta på något kul samarbete i framtiden.

/Fredrik

4 kommentarer:

eskamoe sa...

Många udda öl där, hoppas man kan få smaka på dem lite senare då :)

Manker sa...

Lät trevligt allt det där, men Triple De Lente, är det samma som kommer imorgon då?

Fredrik sa...

Manker: Detta var den fatlagrade De Lente, den på bolaget tror jag är den "vanliga", den är också grymt bra, å jag är ingen tripel fantast.

Stouter sa...

På flaskan jag köpte idag står det Tripel de Lente Sauternes Barrel... SWEET