fredag 14 maj 2010

Öl "karneval" i Köpenhamn...

Jag, Henri och Andreas var ju givetvis på plats i Köpenhamn i helgen för att närvara på ölfestivalen. Denna gång siktade vi in oss på att vara på plats alla 3 dagarna.

Det blir inte så mycket info om vilka öl vi testade hit å dit utan jag gör som vanligt, postar lite bilder och lägger lite kommentarer på dom.

Vi börjar med festivalens bästa öl: Hel & Verdomenis Wild Turkey Barrel 10/10 Så sjukt bra att vi säkert tog en 5-6 smakprover på denna öl.

Den andra stora överraskningen måste ändå vara Sören's Crooked Moon, grymt stabil öl. All Blacks NZPA 8/10, Stone To The Bone 8/10, Red Dawn 8/10, Hop Drop IPA 8/10, Dark Temptation 8/10. Vi kommer göra något slags samarbete i framtiden på Gastro eller Dahlberg, håll ögonen öppna! Kanske Danmarks mest stabila bryggeri just nu.

Att Mikkeller har bra grejer att bjuda på är väll ingen överraskning, men när Mikkel plockade fram en flaska utan etikett som visade sig innehålla hans egna lambic, spontanjäst i Köpenhamn, blev vi inte ledsna. Den finns inte på ratebeer!!!

Ett annat bryggeri som överraskade var Italienska Revelation Cat, som bjöd på 5 olika lambicer singel hop. Jag föredrog Amarillo 9/10 och Nelson Sauvin 9/10 men Saaz Aurora och Simcoe fick 8/10. Vi testade också Cat in a barrel som är bryggd med Mikkeller 9/10. Och Freeze the penguin på 35% 8/10

Hos Nörrebro Bryghus fick vi också givetvis testa en massa nya godsaker. Tack Kasper... :)
För att nämna några av höjdpunkterna: Imperial Skärgaards Porter Cabernet Barrel 9/10, Hill Spawn Double IPA 8/10, Grassroots Aphrills IPA 9/10 (köpte flera smakprov).

Årets festival t-shirt: Probably the best beerticker's in the world, här står Andreas med the best beerticker in the world Jens Ungstrup som har över 16800 tickade öl :). Han är en riktigt skön snubbe.

Sink the Bismarck 9/10 var officiellt slut när jag kom fram till disken men som tur var kände James igen mig och han hade en lite skvätt som jag diskret fick i glaset ;) Tack så mycket och ja 2cl räcker ganska gott av en 41% öl, men det är kul att prova, I like.

Ett helt nytt bryggeri (för mig iaf) var Vejle Bryghus som bjöd på en del överraskningar. Här testade jag hela 13 nya öl och allt höll väldigt hög och jämn kvalitet.

En hel del nya öl ifrån Kanada blev det också hos Brasserie Schoune.

På lördagen släppte ölbutikken en ny Mikkeller öl: Brunch one for one Calvados/sherry barrel aged with cherries 8/10, den var vi ju tvungna att testa, även om 10:00 är grymt (sa jag grymt) tidigt på morgonen efter 2 dagars intensivt ölprovande :). Vad gör man inte för konsten. Gott var det hur som helst.

Vi syns nästa år...
/Fredrik

6 kommentarer:

Johan sa...

Kul att träffas på lördagen, och tack för tipset om Wild Turkeyn :)

eskamoe sa...

Haha grymt snygga t-shirtar ;)
Nej får se till och hänga på nästa gång, mycket man missade!

dempa sa...

Sköna bilder, Turkeyn blir man ju bara såå sugen på att prova.

Hade ni flera uppsättningar kaxiga t-shirts eller? ;) Lär ju blivit svettigt med samma i tre dagar hehe..

Fredrik sa...

Vi hade förra årets också dempa men den fastnade inte på bild.

Gyllenbock sa...

Det var kul att ses i lördags även om det var hastigt. Hur många öl kom du upp i under de tre dagarna?

Fredrik sa...

Tack det samma Gyllenbock :) Inte riktigt 300, det var målet men jag siktade för högt, har inte hunnit räkna än...