tisdag 12 oktober 2010

Provning med James Watt ifrån BrewDog 0.5-55%

Jag och Andreas blev inbjudna på en BrewDog provning med James Watt på torsdagen första festival dagen. Det var mycket intressant att få höra mer om historien bakom bryggeriet och att få testa flera ovanliga öl ifrån bryggeriet.
Bland annat fick vi prova:
Nanny State 0.5%
Trashy Blonde
77Lager
Punk IPA
Hardcore IPA
Abstract 04 Imperial stout smaksatt med kaffe, kakao och chili, vi var bland de första i världen att testa denna öl och det är ju alltid kul.
Tactical Nuclear Penguin
Sink The Bismarck
The End Of History
Givetvis var det mycket spännande att få testa TEOH, en öl på 55% måste dock säga att det var roligare än bra, väldigt starkt och snudd på odrickbart i större mängder, jag testade kanske 1cl. Det var ganska mycket och alkoholen dominerade såklart, det var ändå intressant och jag hoppas att striden slutar här, nu har man tagit det så långt att det inte är särskilt kul längre. Får ni chansen att testa tycker jag såklart att ni skall prova en liten skvätt, själv skall jag ju på provningen i Köpenhamn med världens 6 starkaste öl. Jag dricker nästan aldrig ren starksprit heller så betyget blir: jag dricker hellre Nanny State som får samma betyg 7/10. Både TNP & STB är mycket bättre. James är en riktigt skön kille, jag frågade om han ville komma och hålla BMD hos oss i Helsingborg och det var han mycket intresserad av, kanske redan till våren, vi får se.

/Fredrik

2 kommentarer:

Henke sa...

En BMD med Brewdog vore ju knappast fel. Kämpa för det!

Fredrik sa...

Will do Henke!, James tvekade inte direkt han var mycket optimistisk och tyckte det lät som en trevlig grej att göra. Nu skall jag bara fixa detaljerna.