tisdag 9 november 2010

BMD Croocked Moon.


Så var det äntligen den 6/11 en dag som jag och Sören har planerat i över ett halvår, det var nämligen Beermakers dinner med Sören Parker Wagner ifrån Croocked Moon.
Sören jobbar också deltid som bryggare på Nörrebro bryghus, Croocked Moon är hans egna sidoprojekt eller soloprojekt eller vad man vill kalla det.


Hela 91 personer blev vi till slut som kom för att äta och dricka gott och lyssna på Sören som berättade om sin vision med bryggeriet, bla att göra välbalanserad öl med mycket humle som inte skall vara för extrem. Jag tycker att ibland de Danska bryggerierna som jag testat öl ifrån så är det ingen som håller så jämn och otroligt hög kvalitet som Crrocked Moon gör, det var många av deltagarna som var väldigt imponerade av ölen och frågade när dom kommer till systembolaget.

Som vanligt var det ungefär 50/50 när det kommer till frågan vilken öl som passade bäst till vad. Alla har olika smak och det gör ju det hela mer intressant.
Slätvarsroulad, Smögenräkor, hackat Jonstorpsägg, dill och blomkål, bryntsmör.

Old Faithful - Steam Beer.
Pamela - Wheat Ale.

Här funkade båda ölen riktigt bra, men den stora vinnaren var Pamela (8/10), kanske den bästa veteöl jag någonsin druckit. Nu var det ingen typisk Tysk hefeweize direkt, utan en öl gjord på 60% vete fullproppad med Citra och Nelson Sauvin humle.

Tyvärr tyckte jag ine att den lågtempererade slätvaren var så god, den smakade inte så mycket och påminde mest om en stor bit kall sushi. Men tillbehören var desto trevligare och passade utmärkt till Old Faithful (7/10) en ovanligt välhumlad Steam Beer.


Entrecote, sauce Bordelaise, små lökar, bacon, pommes Lyonaise, trattkantareller.


Raven - Black IPA.

Dark Temptation - Imperial Porter.


Med tanke på att vi skulle dricka två ganska tunga öl till varmrätten valde vi att servera en klassisk Entrecote med smakrika tillbehör. Det funkade också som jag misstänkte innan

Med tanke på att vi skulle dricka två ganska tunga öl till varmrätten valde vi att servera en klassisk Entrecote med smakrika tillbehör, det funkade som jag också misstänkte innan väldigt bra till Raven (8/10) en Cascadian dark ale eller Black IPA om man hellre vill kalla det så. Raven är såklart välhumlad lagom rostad och med en trevlig syra ifrån humlen som ballanserar upp ölen väldigt bra. Dark Temptation (8/10) är en väldigt trevlig fyllig och smakrik öl men den upplevdes lite för söt och kraftig till varmrätten, till svampen och såsen var den dock väldigt trevlig.
Bavaroise på Tahitivanilj, Arabicaglass, björnbärsskum och blåbärsgranite.

***
Regular Joe - Coffee Stout - 7,2%.

Desserten var den bästa av rätterna denna gång, och Regular Joe (7/10) var en trevlig stout med mycket kaffe i att det var lite mindre kolsyra i gjorde inget, det var nog bara bra till desserten. Kombinationen var lyckad men ölen kunde ha varit lite sötare till.

Som extranummer bjöds vi på:

Avec:

Stone to the Bone - Islay Barrel Aged Porter - 6,2%.

En av de mest balanserade och jämna islay fatlagrade öl jag druckit (8/10).


Surprise:

Bourbon Barrel Aged Regular Joe 7,2%.

Den Bourbon fatlagrade versionen av Regular Joe (8/10) hade mer kolsyra och tydliga inslag av vanilj ifrån fatet, riktigt bra.

Alla ölen serverades ifrån fat vilket var första gången på någon BMD.


Tack till Sören och Pamela för trevligt sällskap och goda öl.

Bloggaren Ingvar ifrån Billigt Vin fanns på plats under middagen läs hans inlägg HÄR!!!

/Fredrik


2 kommentarer:

Victoria sa...

*thumbs up*

Eskamoe sa...

Grymt stabila öl rakt igenom får jag säga, toppen som vanligt!