tisdag 12 april 2011

Great Divide Barrel Aged Yeti & Old Ruffian.

Great Brand hade för ett litet tag sedan en serie med auktioner på sin hemsida där man kunde buda hem två mycket ovanliga öl, nämligen Great Divide Old Ruffian & Yeti Barrel aged.
Efter inte så lite meck så lyckades Erik att få hem dessa båda öl till oss, nu skall vi testa:


Old Ruffian. Flaska #422/1188.

Färg: Mörkbrun, lite ljusbrunt skum.

Doft: Fruktig, ganska söt, mycket torkad frukt, tydligt inslag av vanilj ifrån Bourbon faten, massor med fatkaraktär, väldigt maltig, mycket komplex och doftrik.

Smak: Inte så mycket kolsyra, mycket smak av vanilj och ekfat, komplex väldigt smakrik men samtidigt mycket balanserad och fyllig. Ganska välhumlad med tydlig bitterhet och beska. Fruktig även i smak med inslag av aprikos och physalis, söt smak som påminner om muscovadosocker. Mycket trevlig öl man jag tycker att fatkaraktären tar lite för mycket plats, god hur som.

Betyg: Fredrik 8/10 Andreas 15/20 Markus 8/10.


Yeti: Flaska #9/1104.

Färg: Svart med mycket ljusbrunt skum.

Doft: Samma här mycket vanilj och fatkaraktär, söt, fyllig och mycket kaffe och söt ljuschoklad i doften. Jag kan förnimma lite marsipan i doften och mycket godis. Ganska rostad lite lätt rökt.

Smak: Otroligt balanserad och smakrik, väldigt fyllig och tydlig fatkaraktär, det smakar mycket vanilj och söt lakrits, choklad och kakao. Mycket trevlig komplex och smått fantastisk imperial stout.

Betyg: Fredrik 9/10 Andreas 18/20 Markus 8/10

/Fredrik

2 kommentarer:

Baggen sa...

Jag lyckades oxo att få tag på en BA-yeti i samma auktion. Får väl ta och korka upp den på någon kommande provning. Har dock druckit den tidigare så jag vet att den är sjukt bra :)

Anonym sa...

Hej grabbar!

Tack för en trevlig och detaljerat beskriven recension.

Jag älskar sedan gammalt enkla och ljusa öl, måste säga att Anderssons Öl tar priset. Ja ni märker, jag är en hängiven Anderssonare. När jag googlade häromdagen fick jag upp att dem dragit igång en egen sida på facebook. här är länken http://www.facebook.com/pages/Anderssons-%C3%96l/166748080038946

Skål!