fredag 2 mars 2012

Flying Dog - Alpha Collection / Imperial IPA Simcoe

Testade en e-beställning för första gången på systembolaget förra veckan, och när det pep till i luren idag knallade jag ner och hämtade mitt paket nämligen en låda av Flying Dog Alpha Collection 12flaskor ifrån Flying Dog för 392:-. Lådan innehåller 3 flaskor av vardera: Classic Pale Ale 5,5%, Snake dog IPA 7,1%, Raging Bitch 8,3% samt Imperial IPA Simcoe 10,0%. Beställningen funkade alldeles utmärkt, den främsta anledningen till att jag köpte denna låda var för att få testa Imperial IPA Simcoe ölen som man bara kunde få tag på genom att köpa hela boxen.

Jag tänkte göra en kort recension av ölen.

Färg: Bärnsten, grumlig, mycket vitt skum.

Doft: Ganska maltig, fruktig, söt, alkoholstark, med inslag av torkad frukt och med tydlig doft av persika och aprikos. Dock saknar jag mer arom ifrån humlen, visst fruktigheten finns där men jag vill ha mer. Kanske är flaskan lite trött? Det står 2011 på den, men exakt när den är bryggd vet jag inte.

Smak: Det är dock mer karaktär ifrån humlen i smaken, vi har massor av frukt här också, aprikos, passionsfrukt, men också ganska eldig alkoholkaraktär. Smaken är lång och bitter men det är framför allt alkoholen och sötman som tar plats. Trevlig öl, dock lite för stark och söt för min smak. Kul av bryggeriet att släppa en öl på detta lite annorlunda sätt (köp dom här ölen så får du köpa den här också metoden).

Betyg: Blir ändå 7/10 eftersom det smakar bra, men jag pallar nog inte dricka upp hela flaskan själv.

4 kommentarer:

Delreich sa...

Angående ålder / färskhet: borde stå en kod någonstans. Se http://flyingdogales.com/faq/

(Via Bark, http://www.ofiltrerat.se/2012/02/flying-dog-raging-bitch.html )

Fredrik sa...

Tack det är intressant och bra att veta :)

Weine sa...

Det är ett hårt jobb att vara beer ticker. Köpa hela lådor för att få prova en öl ;)

Fredrik sa...

Jo Weine det är som sagt ett skitjobb, men någon måste göra det ;)