lördag 23 februari 2013

BMD Beer Here.


Vi hade äran att få besök av Christian Skovdal Andersen ifrån Beer Here/Bierwerk den 16/2 på Gastro. Christian hade tagit med 8 olika öl och vi hade komponerat en 3rättersmeny som vi serverade till ölen. Så här såg menyn ut iaf.

Vi började med Bierwerk Rooibos, en Sydafrikansk Saison smaksatt med rooiboste.
Lättsam, örtig och ganska fruktig saison bryggd med veteölsjäst.


Halstrad pilgrimsmussla med ragu på panchetta, sojabönor och majs. Bakade och syrade romanticatomater och parmesanskum.

Whicked Wheat & Hoptilicus

Båda ölen var relativt välhumlade och funkade bra till, det var ingen helgjuten kombination men jag föredrog veteölen på det stora hela, den lite fylligare hoptilicus fungerade mycket bra till tomaterna.


Rosastekt ankbröst, portvinssås smaksatt med schwarzbier och körsbär.
Pommes Lyonaise, rödlöksmarmelad, bönor, brysselkål och svamp.
Dark Hops & Vinter Ale

Här var det många som föredrog den fylliga och lite kraftigare vinter ale, jag tyckte om att humlen verkligen trädde fram i dark hops tillsammans med ankan och den lite sötare såsen. 


Vitchokladbavaroise med björnbärsglass, blåbärscurd, blåbärsmousse och hallongranite.

Whining Blond

Detta var en kombo som vi var mycket osäkra på, ölen är en belgian strong ale med mycket restsöttma som är fatlagrad på sydafrikanska pinot-noir fat i hela 8månader.
Men fruktigheten och sötman i ölen funkade över förväntningarna och var kanske den mest intressanta kombinationen på hela kvällen. 

Till kaffet fick vi 2 öl ifrån Bierwerk:
Renosterbos en fatlagrad Barley Wine på hela 11% väldigt fyllig och komplex samtidigt farligt lättdrucken, mycket god.

African Stout är en foreign stout som är relativt torr, rostad och smakrik som sig bör.


Tack till Christian som var väldigt trevlig och hade massor med historier och anekdoter att berätta om sina öl, sina ibland kontroversiella etiketter och sina bryggerier.

Inga kommentarer: