tisdag 14 maj 2013

Electric Nurse - Pale Ale & DIPA


Fick ett nytt paket i brevlådan ifrån Brewtrade, Peter Robertsson & Ida Engströms namnen bakom Electric Nurse har bryggt två nya öl som släpps på systembolaget i juni.

Så här tycker jag:

Pale Ale 4.6%

En American Pale Ale bryggd med Cascade, Centennial och Citra.

Färg: Ljust bärnstensfärgad, vitt skum.

Doft: Tropiskafrukter, ananas, passionsfrukt, mango, trevlig lätt humledoft med gröna örtiga inslag, lakritsrot, en liten söt doft som påminner om hallongodis.

Smak: Lättsam trevlig ale, som är lättdrucken och relativt torr, några sekunder in i klunken kommer humlekaraktären och den smakar fantastiskt gott. Väldigt grönt och gräsigt. Väldigt god session ale med mycket humleprofil just som jag vill ha det.

Betyg: 7/10.


DIPA 8.0% bryggs med Cascade, Columbus, Simcoe och Amarillo.

Färg: Bärnstensfärgad, mycket vittskum.

Doft: Initialt massvis med grön humlekaraktär, passionsfruktsjuice, mycket citrus och grapefrukt. En viss fyllig koladoft i från malten balanserar upp doften på ett bra sätt.

Smak: Mycket humle, inslag av lakritsrot, kryddig, örtig och ballanserad sötma i eftersmaken. Bitterheten gör att ölen nästan upplevs som torr men det finns en viss sötma kvar. Det hela är mycket ballanserat och helheten mycket bra. Jag har svårt för DIPA som är för söta så den här passar mig utmärkt.

Betyg: 7/10.

Ser fram emot att få testa fler öl ifrån detta bryggeri, det börjar bra.

Inga kommentarer: