onsdag 5 juni 2013

S&B #2


Det var Sour & Bitter #2.0 torsdagen före CBC, jag tänkte inte skriva så mycket om CBC men jag tog bilder och antecknade lite under S&B middagen så här kommer lite tankar och bilder av de olika rätterna och kombinationerna.



BBQ pork cracklings + sour cream and onion potatoe starch
Drie Fontenen Oude Lambic

En mycket trevlig start fläsket svar kryddigt och starkt, lambic härligt syrlig.

 Civiche of cod with green tomatoe, sweet potato, fresh onion, chili and lime
Drie Fonteinen Armand & Tomme

Väldigt god förrätt som hadde en mycket hög syra och var så där lagomt stark med chili och koriander. Ölen som upplevs lite fylligare passade alldeles utmärkt till. Vi fick en shot i cognacskupan som jag förstod bestog av juice ifrån koriander, lime och fisk. Mycket intressant, det var kul och lite annorlunda att testa 2drycker samtidigt till maten.

 Peppercured veal heart with rhubarb and black pepper emulsion
Drie Fonteinen Framboos

Hjärtat har en lätt rökig smak, emulsionen är söt och kryddig och rabarberna väldigt syrliga.
Det hela funkar utmärkt till ölen framförallt syran ifrån rabarberna och det feta ifrån emulsionen.
Hjärta är inte min grej men det är en väldisponerad och god anrättning.

 Pulled pork hotdog with caramellised onion, caramel BBQ and herbs
The Bruery Oude Tart 2010, 2011, 2012

En riktigt god rätt som serveras mycket roligt, ölen är lite för syrlig för maten, men med den syrade löken funkar det bättre. Ölen blir mindre och mindre syrlig ju äldre den blir så 2010 funkade bäst till maten. Alla årgångar smakade bra med 2012 var godast om ni frågar mig.

Mellan rätterna serverades
Evil Twin Red Ryan Red Wine BA
En riktigt bra vinfatlagrad saison.

Coffe and chocolate fried chicken with mexican "mole"
Alesmith Speedway, Speeedway BA, Speedway Kopi Luwak

Tre väldigt goda öl, utan mat föredrar jag den fatlagrade framför kaffe versionen.
Till kycklingen som är stark och samtidigt lite söt med tydlig smak av kaffe och choklad, blir den vanliga speedway lite spritig och obalanserad. Den fatlagrade funkar alldeles utmärkt till maten och kaffe versionen smakar ännu mer kaffe riktigt intressant kombination, väldigt gott.

Glaced hanger steak with mash, cruched potatoe chips and Bordelaise sauce
 Evil Twin Even More Jesus Port BA
Cigar City Marshal Zhukov

Kött, mos och sås (och lite ramsök) what's not to like!?
Utan mat föredrar jag Evil Twin ölen den är riktigt god, fyllig och smakrik och med en subtil fatlagring. Till maten blir den lite för spritig, Cigar city ölen är lite torrare och har en lite högra syra, (det är fortfarande en mycket kraftfull imperial stout) som fungerar mycket bra med köttet och såsen.

 Mellan nästa rätt serverades
The Bruery Black Tuesday 2012
Väldigt stark och smakrik, god i små mängder.


Hot n cold appel seller and vodka shot
The Bruery Rueuze

Selleri och äpple shot smaksatt med lite vodka serveras skiktad kall och varm. Smakar helt fantastiskt jag tror jag drack 4st :) Selleri och gräddsmaken ligger kvar i munnen i perfekt balans. Den syrliga ölen släcker törsten bra och gifter sig med smakerna man har i munnen efter shoten. Detta är en av kvällens höjdpunkter.


Beer poached pear with withe chocolate ice-cream and oreos
Alesmith BA Old Numbskull
Evil Twin Front Room Barley Wine Malage Wine BA
The Bruery White Chocolate

Tre helt galet bra öl men väldigt söta, Alesmith blir för spritig till maten men är kanske kvällens bästa öl (tillsammans med Kopi Luwak Speedway). White chocolate funkar perfekt med glassen och päronet. Till oreo kaksmulorna och glassen gifter sig Evil Twin ölen riktigt bra dessert lagom söt och bra kontrast mellan crunch och päron.

 Alla ölen som konsumerades, mycket goda grejer måste jag säga, och en fantastiskt trevlig och god middag.

Tack till Henrik & Jeppe ifrån Drikkeriget som fixat middagen med alla öl!

Inga kommentarer: