onsdag 17 juli 2013

Rogue - Voodoo Doughnut Bacon Maple Ale.


Hittade denna förtjusande flaska på Khioskh i Köpenhamn, var ju bara tvungen att köpa den. En kompis tyckte att han blev fysiskt illamående bara av att titta på flaskan. :)

Så en ale med förutom de vanliga ölingredienserna innehåller rökt bacon och lönnsirap, det låter spännande.

Färg: Bärnstensfärgad, ganska mycket skum.

Doft: En otroligt komplex doft, väldigt söt och rökig, rökigheten tar dock inte överhanden, det doftar godis och väldigt mycket fat/vanilj. Doften är ljuvlig, en öl man kan dofta länge på. Doften antyder också att det kommer vara en söt nästan kladdig och mycket smakrik öl, vi får väll se.

Smak: Ölen är tunnare än förväntat, men smaken är mycket komplex med mycket rök och fylliga söta godisliknande smaker, inte helt olikt doughnuts med glasyr, men jag hade nog inte kommit på det utan namnet på ölen. Smaken är mycket torrare än vad doften lovar, lång lite kryddig eftersmak. Annorlunda men smaken blir lite jobbig i längden, intressant dock. Prova om du får chansen.

Betyg: 6/10.

Tyvärr når ölen inte riktigt hela vägen det är ett kul experiment och en enligt mig mycket snygg och annorlunda flaska, men det är ändå innehållet som räknas.

Inga kommentarer: