onsdag 16 maj 2012

Sour & Bitter!

Lite senare än alla andra och med sämre bilder, här kommer några kommentarer om Sour & Biter som ägde rum i Köpenhamn förra torsdagen.
För er som inte sett listan på ölen som serverades så kan ni se den här, en mycket imponerande samling öl. Jag bryr mig inte om att lista mina betyg eftersom alla är relativt ovanliga. Jag testade såklart lite av alla öl eftersom vi var ett gäng som delade, men jag fokuserade på surölen och hör och häpna köpte faktiskt flera flaskor av samma öl och testade :)

Bäst var nog ändå 3fonteinen: Millennium 10/10, Framboos 9/10, 4year lambic 9/10, Golden Blend 9/10, Isabelle Proximus 10/10 (världens bästa öl om ni frågar mig) och Jolly Pumpkin - Bambic 9/10 detta var mina favoriter.

Stämningen var mycket trevlig med lagom mycket folk och maten som serverades var god även om jag var lite förvirrad över hur det hela fungerade. Olika stationer serverade olika saker tex bröd med päronmarmelad, ost, rykande varma revbensspjäll, sockervadd, och allt passade bra till olika sorters öl.

Jag träffade massor av både nya och gamla sköna ölmänniskor, bla Fred Karm ifrån Hoppin Frog som mer än gärna vill hålla en BMD hos oss i Helsingborg nästa år, vi får hoppas det funkar.

Och äntligen fick jag en pratstund med Armand ifrån 3fonteinen som var mycket vänlig, och efter att vi talats vid en stund verkade vara intresserad av att komma och hålla en Beermakers dinner. Vi pratade redan om mat och geuze kombinationer, det skulle kunna bli hur bra som helst det här. 

  

Och så fick jag också äntligen prova en av mina most wanted nämligen Framboos 2010 som skall vara samma recept som den som bryggdes 1999. Helt fantastisk öl, att man fick köpa med sig flaskor hem gjorde ju inte ont det heller.

Hoppas verkligen att vi får se en liknande festival snart igen.
Några rader och bilder ifrån CBC kommer om några dagar.

4 kommentarer:

Alexi sa...

BMD med 3 Fonteinen eller Hoppin Frog? Ja tack :)

Niklas sa...

+1

Martin sa...

+[infinity]

Jonas sa...

Det verkar som vi missade något. Får satsa på detta spektakel nästa år om det blir av igen.