Helsingborgs hemmbryggargille vann första pris med denna öl under SHBF's höstölsträff 2011 och fick då tillsammans med Charles Cassino på Monks Cafe brygga ölen till offentlig försäljning. Givetvis hakade vi på och köpte några lådor till Dahlberg i Helsingborg, detta är ju nästan lokalproducerat :)
Ölen är en brown ale brygd med Pacifica humle (NZ), brown ale är en ölstil som är svårflörtad på mig nu testar vi:
Färg: Mörkbrun, grumlig, mycket ljusbrunt skum.
Doft: Nötig, lite söt, mycket choklad, apelsinmarmelad och fruktig söt citrus karaktär antagligen ifrån humlen, doftar mycket ballanserat och behagligt, lovar gott.
Smak: Ganska mycket kolsyra, torrare än vad doften anger, mycket choklad och nötter, smakar lite nötcreme (och det är ju gott), bitter eftersmak med tydlig humlekaraktär. Doften och smaken är väldigt olika, det är en riktigt bra öl, hoppas vi får se fler samarbeten i framtiden.
Betyg: 7/10 En av de bättre brown ales jag druckit på länge, extra kul att den kommer ifrån Helsingborg (eller ja nästan iaf) ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar