torsdag 20 september 2012

London - Mina favorit barer.

Jag är just hemkommen ifrån några dagars mat, öl och shoppingtur i London och tänkte dela med mig av några av mina favorit tips. Både jag och Lisa har varit i London innan (t.o.m. innan jag tickade öl) så alla turistgrejer var avklarade. Jag fick många bra tips innan jag reste och hade kollat upp några fräna barer och restauranger, givetvis tickade jag en hel del öl och åt massor av bra käk, men här fokuserar jag såklart på de bästa ölen och pubarna.


Första dagen besökte vi Pub Cask & Kitchen, som hade ett fantastiskt real ale utbud men fat och flasksortimentet gick inte av för hackor det heller.  Vi började utomhus med en Cantillon Rose Gambrinus ifrån fat jag dricker en Mikkeller G’day Mate fat 8/10 som jag inte testat innan.
Andra öl som slank ner var bla:
The Farmer’s Cabinet American Nightmare fat 8/10
Thornbridge West Coast IPA fat 8/10
Thornbridge Kipling cask 8/10
Tiny Rebel Chocaholic cask 7/10
Fyne Ales Hurricane Jack cask 7/10
Fyne Ales Jarl cask 7/10
fast jag testade såklart allt som fanns på fat/cask...

Man kunde dessutom köpa med sig öl hem, och köpte man 6 flaskor fick man den billigaste, vilket jag såklart gjorde. Personalen var mycket trevlig och hjälpsam.

 Att besöka Pub Cask & Kitchen och inte äte deras hamburgare (vilket är pretty much vad dom serverar) är kriminellt, en av de absolut bästa jag någonsin ätit. Massor av tillbehör och såser att väla på gör inte saken sämre.
Dag 2 dags att besöka Camden och BrewDog såklart, enda stället som serverade flights vilket är så otroligt bra och tickingvänligt.
Vi åt aldrig här tyvärr men några nya öl blev det:
BrewDog Blitz (2.8%) 6/10
BrewDog Dead Pony Club fat 7/10
BrewDog Never Mind The Anabolics fat 6/10
BrewDog Red Imperial Wheat fat 7/10
Flying Dog BrewDog International Arms Race fat 7/10

Mycket trevlig personal även här, trevlig lokal fast vi var praktiskt taget ensamma när vi kom vid öppningstid 12:00 (fast alla är ju inte och dricker öl en onsdag vid lunch), säkert riktigt bra när det är mycket folk.

Nästa pub blev också min favorit för denna resa Craft Beer co, galet utbud av öl både ifrån cask, fat och flaska. Att det var riktigt ölintresserade människor i baren som också tickade öl, vilket ledde till att jag fick testa många smakprover gjorde inte saken sämre. Bra, gott och mycket prisvärt, detta var den enda puben som vi besökte 2ggr.

Det bästa som intogs här var:
Dark Star Six Hop Ale cask 8/10
The Kernel India Pale Ale Centennial Columbus fat 8/10
Craft Beer Co. Pale Ale cask 7/10
Against the Grain/Mikkeller Bloody Show fat 8/10
Against the Grain Olde LaMontavious fat 7/10
Against the Grain Black and Mild fat 7/10
Thornbridge Puja fat 7/10Mat utbudet här var inte så stort men klassisk brittisk pubmat stod på menyn, och jag tickar gärna ny mat också här är det köttpaj och Skottsktägg med senap.
I glaset testar jag London Glider Cider - Dry Still cask 7/10, jag älskar stilla cider som serveras cask conditioned.

Ok en rekommendation som in är ölrelaterad, bara typ 50meter ifrån Cask ligger ett av de bästa kaffe ställena i London nämligen Prufrock deras kaffe är otroligt, fick denna rekommendation av Charles på Koppi som också kan sitt kaffe, (om ni inte varit på Koppi så har ni sökert druckit någon Mikkeller/Koppi öl).

Innan middagen på Nizumi blev det ett snabbt stopp på Euston tap som har ett 20tal fat öl och ca 10 real ale kranar.

Mycket bra öl och snabb uppmärksam barpersonal, men jag kände inte att det var ett ställe jag ville sitta länge på, det kändes inte så personligt och trevligt, jag tickade igenom sortimentetoch gick tvärsöver gatan till:

Cider tap som jag tyckte var mycket trevligare, ett tiotal fat med olika torra-söta cider alltifrån kolsyrade till stilla, mycket gott och kändes mycket mer personligt.

Den enda planerade ölbutiken på resan var Utobeer som ligger i Bourough Market som också rekommenderas skarpt, här kan man botanisera mellan massor av mat och dryck, jag käkade bla galet bra iberico skinka, sandwich på saltkött med senap och gurka (en av resans höjdpunkter), olika ostar och getost glass till dessert. Men nog om maten Utobeer var mindre än vad jag förväntat mig men ölen som såldes var inte bara engelska jag köpte faktiskt mest Amerikanska öl, resväskans utrymme är ju begränsad så det blev bara några få flaskor, men du bör absolut besöka denna matmarknad. När du ändå är där är det inte långt till denna trevliga bar:

The Rake är en liten pub med ett tiotal öl på fat/cask men ganska många flaskor, det är litet men väldigt charmigt och är vädret bra sitter man gott utomhus.

Väggarna är dekorerade av olika bryggares signaturer, trevligt att läsa när man sitter och smuttar på sin öl. Bäst här var Oakham Citra cask 8/10, Summer Wine Barista fat 7/10 och O’Hanlon’s Brewers Special Reserve cask 7/10.

Vi var i London tisdag-fredag så jag blev lite ledsen när jag såg att The Kernel mitt favorit bryggeri ifrån England bara har öppet lördagar, men jag fick tipset ifrån Pubchefen på BrewDog att ringa och kolla om dom inte kunde ge oss en snabb rundtur iaf. Jovisst ville dom det fick jag höra i telefonen passar fredag efter lunch bra? Så vi begav oss mot södra London och The Kernell Brewery.Tyvärr var det ingenting påkopplat på fat men jag fick testa några flasköl och köpte med mig några olika öl, passade såklart på att fråga om man inte vill komma och hålla BMD i Helsingborg nästa år, vi får se! :)
Som tack för att vi fick störa mitt i bryggningen bjöd jag på lite Alvinne Kerasus Bourgogne barrel aged som jag köpte på Pub Cask & Kitchen några dagar innan, den gick inte av för hackor 8/10.

På The Kernel fick jag iaf prova följande:
The Kernel India Pale Ale Double S.C.C.A.NS. 8/10
The Kernel/Dark Star/Redemption London Brick Red Rye Ale 7/10
The Kernel India Pale Ale Chinook 6/10
The Kernel Indian Brown Ale 7/10
och The Kernel/Brodies India Pale Ale Scanners 8/10 som inte släpptes förrän dagen efter egentligen men då skulle ju jag inte vara där så vi blev väl omhändertagna.

Man längtar sjukt mycket tillbaka när man sitter och skriver om alla dessa fantastiska ställen. London är ju ganska nära trots allt blir nog snart återbesök...


4 kommentarer:

7XL sa...

Vad är real ale och cask?

Tomas sa...

Det är samma sak och är handtappad (tillsätts ingen gas) och opastöriserad öl. Ölen serveras ur speciella fat som tillåter att syre kommer i kontakt med ölen, vilket gör att smaken utvecklas under tiden fatet är påkopplat.

Unknown sa...

Kul att du åkte till Craft Beer Co. iallafall. Det stället är riktigt riktigt bra.

Jonas sa...

Fast jag varit så pass många gånger i London har det aldrig blivit Euston tap konstigt nog.

Ni verkar ha haft det bra i alla fall.