tisdag 8 juli 2008

Världens starkaste öl ????


Detta är kul!!!

Samuel Adams - Utopias 2007 27%

Barley
Wine lagrad på fat, äldsta beståndsdelen är upp till 13år gammal, lagrad på Bourbon, Sherry, Madeira, Gognac och Brandy fat.

Förutom malt, humle, jäst & vatten som är dom normala ingredienserna i en öl har man oxå tillsatt sirap för att jästen skall få något att jobba med.

Detta är en mycket trevlig dryck som inte är kolsyrad och pga den höga alkoholen så håller en flaska som är öppnad i flera månader, (vilket är tur eftersom en flaska kostar ca 1200:- ).
Flaskan innehåller över 70 cl men det är ändå en slant.

Färg: Bärnstens färgad/ljus brun färg

Doft: Ek fat, vanilj, kola, väldigt eldig (stark) jag känner doften från Sherry, Bourbon och whiskey faten, smörig fet doft, sötma och sirap, Utopias har en mycket komplex doft som man kan dofta på i timmar.

Smak: Tjock söt konsistens, hög alkohol, ljus choklad, honung, en viss bitterhet från humlen kan jag förnimma, fudge kola, söt Madeira, Ekfat, Mycket lååång eftersmak, det nästan bränner i halsen efter första generösa klunken.

Jag säljer ölen på Dahlberg för 50kr/cl (vilket kanske inte är super billigt, men man får chansen att prova denna fantastiska öl för en rimlig summa pengar). VI SYNS!!!

Betyg: 10/10

Länk till bryggeriet HÄR!!!

1 kommentar:

Vinmartin sa...

Kommer gärna ner och provar lite öl med dig. Hörs.