lördag 3 januari 2009

Kwak

Måste också lägga in en bild på det skönaste ölglaset i världen, nämligen kwak's glas, det är jobbigt att dricka ur men visst är det charmigt?!


/Fredrik

7 kommentarer:

Niggze sa...

Det är väldigt charmigt indeed :) Historian bakom är juh ganska logisk dessutom.

David L sa...

Det är riktigt häftigt! Inte helt bekvämt att dricka ur dock. Kwak är annars farligt lättdrucket... minns att jag satt en fin vårdag på Bishops förra året. Ölet slank ner väldigt fort :)

bark sa...

Synd att inte fler har Kwak på fat. Men jag håller med om att den är väldigt lättdrucken.

Niggze: Historien är söt, men den har ett problem: Ingen verkar ha hört den innan ölen lanserades på åttiotalet. Liknande glas - yards of ale - har funnits länge, men inte i den kompakta form som Kwak använder.

Jag är benägen att sätta lite mytvarning på det där glaset (som jag fortfarande inte druckit ur.

Studentstället som hade ölen på fat krävde nämligen att man lämnade in sin sko i pant för att få ut glaset och det hade jag ingen lust med.

Fredrik K sa...

Har druckit ur glaset och tycker det är väldigt otympligt och nästan förstör ölets karaktär, även om det självklart har en väldigt stor charmfaktor..

Förövrigt håller jag med David och Bark om att det är riktigt lättdrucket, perfekt en ljum sommarkväll!

Alexi sa...

Om man tycker det vanliga är svårdrucket skal man testa den stora versionen på 75 centiliter. Men en trevlig öl är det definitivt.

Fredrik sa...

Ja det finns onekligen många myter runt alkoholhaltiga drycker, legenden om kwak glaset är nog 1 sådan, det måste ju varit fler människor än kuskar som tyckte om ölet.

Men som sagt charmigt är det.

/Fredrik

Anonym sa...

Alltså, det vore charmigt att ha en matchande klyka på fåtöljen hemma...