Detta är ett unikt samarbete mellan flera kända bryggare, känn bara på:
Tomme Arthur - Lost Abbey/Port brewing.
Vinnie Cilurzo - Russian river brewing company.
Rob Tod - Alagash brewing company.
Adam Avery - Avery brewing company.
Sam Calagione - Dogfish Head.
Amerikans "spontanjäst" öl bryggd på Lost Abbey, hur kan det vara då?
Färg: Ljusgul grumlig, vittskum.
Doft: Fruktig, hög syra, aprikos & persika i massor, grönt te, väldigt blommig och parfymerad, stall och spontnjäst, bra balans på syra och sötma.
Smak: Extrem hög syra, stall & jordig, torkad frukt, lite sötma, lång syrlig eftersmak med massor av citrus och grape i smaken, aprikos, persika, en av dom bästa suröl jag druckit, och bästa ölen från den provningen den 14/2.
Detta är nog en av dom bästa öl-upplevelser jag någonsin varit med om.
Betyg: 10/10 WOW!!!
Ratebeer länk HÄR!!!
3 kommentarer:
Intressant läsning, indeed. Har den senaste tiden verkligen fått upp ögonen för spontanjäst öl och gillar det skarpt, men som sagt inte provat något från USA. Får man fråga hur du tycker att den förhåller sig till belgiska lamibcs? Går den i samma stil (om man nu kan klumpa ihop oblandad lambic/gueuze) eller står den mer för sig själv? Verkar vara bra med fruktsmaker i den.
Låter helt klart fruktansvärt intressant, även om det, likt gueuze, inte ser särskilt aptitretande ut i glaset. Surölen från Lost Abbey och även Russian River verkar ju rätt hypade, och det vore ju grymt häftigt att prova..
Jag tyckte att den stod sig mycket bra mot Belgisk lambic/gueuze.
Vi drack en gueuze selection lambic 1999 från belle-vue den var inte alls lika bra enligt mig.
David: jag har tyvär inte druckit russian river varianten, men den skall också vara grymt bra.
Skicka en kommentar