lördag 14 februari 2009

Monks Cafe nu även i Helsingborg (nästan).

Vi är glada över att kunna berätta att vi har startat ett ganska så unikt samarbete med Monks Cafe i Stockholm.

Jag har fått lov att köpa 2 kartonger (48 flaskor) vardera av 2 av monk's egna öl, bryggt av Charles Cassino, bryggmästare på Monks, som bryggde 101 oktan tillsammans med Nynäshamn för något år sedan.

Först ut är:

Monks Café Würstmeister Weissbock 6.6%

Färg: Mörkbrun, vitt skum.

Doft: Tydliga vetetoner, liten rökig doft, viss sötma, maltig, och lite skumbananer som sig bör, tydlig syrlig doft av röda bär (hallon/körsbär).

Smak: Syrlig och smakrik, välbalanserad, frisk och ganska lättdrucken trots att den är alkohol stark, syrlig smak som påminner om färska hallon, rökig smak, mycket gott.

Betyg: 7/10.

Nästa öl är bryggt tillsammans med Menno Olivier från De Molen i Holland.
Det är ett medeltida Holländskt öl, utan humle men med massor av kryddor och örter, tex Rosmarin, salvia, lagerblad, enbär och pors.

Monks Café Asterix & Obelix 5.0%

Färg: Grumlig ljusgul, vitt skum.

Doft: Örter, kryddor, salvia, rosmarin, luktar som ett kryddförråd.

Smak: bra kolsyra, INGEN beska vilket är mycket intressant, massor av krydor och örter i smaken, mest rosmarin men även mycket salvia och lagerblad, detta är nog bland det mest intressanta/sjuka jag någonsin druckit (då räknar jag inte bara öl), men jag gillar det.
Passar inte detta till en robust kött gryta med mycket örter i så vet jag inte vad, smakar också lite som en väldigt alkoholsvag snaps.

Betyg: 8/10.

Flaskorna levereras till mig utan etickett, den har jag skrivit ut och klistrat på förhand.

Finns snart i kylarna, passa på bara 47 flaskor kvar av vardera...

Fler öl från Monks kommer snart (hoppas jag).

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Nu finns det bara ca45 flaskor av varje kvar :-)

Martin sa...

Asterix & Obelix var en extrem skum ölupplevelse. Rosmarinen var riktigt kraftig och den där porsen tyckte jag kändes rätt bra med. Väl värt för den intresserade att testa.