fredag 24 april 2009

Dempas ölguidning i Göteborg del 2.

OBS!!! Detta är fortsättningen på mitt förra inlägg "Dempas ölguidning i Göteborg del 1."

Nästa ställe att besöka var Haket, här fanns det mycket gott att välja på stort utbud av både Amerikansk och Svensk öl.

Länk HÄR!!!

Här fanns det en ny öl:
Neuzeller Porter Klosterbrauerei Neuzelle 5/10.

Vi hoppade över The Rover & Delirium (eftersom jag varit där) och gick med raska steg mot 3små rum, som enligt Dempa & co skulle vara riktigt bra.

Här fanns ett stort utbud av öl både Belgiska, Svenska och Amerikanska, tyvärr hittade jag inget nytt men Reza visade mig in på sitt lager där jag hittade en Theresianer Strong Ale Alte Brauerei Triest 6/10.

Reza hade också fått in 2flaskor Ale Smith speedway stout, så jag fick snabbt ihop 6 personer som delade på en flaska (vi fick den för 400:- vilket är riktigt billigt).

Med skyhöga förväntningar hällde jag upp ölen i våra 6 glas, kolsvart med rikligt ljusbrunt skum, och en doft som var lite för lätt för en imperial stout på 12%, smakade jag på ölen, SCHEISSE den syran skall inte finnas i en sån här öl, INFEKTION.

Andreas (Marsiblursi) hade druckit ölen innan och instämde, så här skall den inte smaka, han hade dessutom fått ett smakprov på en flaska på haket som också var lätt infekterad.
Nu började jag frukta för dom 2 flaskorna jag hade stående i Helsingborg.
(Och ja tyvärr dom var inte heller bra SNYFT!)

Men Reza räddade snabbt den dystra stämmningen genom att kompensera oss med en Three Floyds - Behemoth Barleywine & En Närke Stormaktsporter från 2007. Vilken pärla.

Rick Gordon (från Drakens ångbryggeri) bjöd också på 2öl blint ipor gissade jag, den första trodde jag var stone ipa och den andra visste jag inte, det visade sig att glas nr #1 innehöl Drakens IPA 2009 och glas #2 var Stone IPA, (jag tyckte alltså att Rick's IPA var lite bättre än Stone mycket imponerande).

Jag blev uppbjuden att brygga med Rick om jag ville, något jag verkligen skall försöka göra någon gång i framtiden, han var väldigt engagerad och kunnig.

Reza är en av dom skönaste entusiaster jag mött på länge, och hans krog är ett måste när ni är i Göteborg, super trevligt, nu verkar inte hemsidan funka så det blir ingen länk.
Innan vi gick så frågade jag om han hade fler t-shirts (3-små rum) till salu, han svarade att om jag sätter in 100:- till rädda barnen, så har han en nästa vecka, bra svar! det skall jag gärna fixa.

Tanken var att vi skulle åka hem på söndag em, men Dempa hade en del godsaker vi skulle prova på söndagen så vi fick stanna en natt till, vi tog tillfället i akt, och lagade en lite 3rättersmeny, Sparris med smör och dillstekta pilgrimsmusslor, lammentrecote med rotgrönsaker och chorizo, och avslutningsvis en fruktkompott på apelsiner, blodgrape, passionsfrukt och rödavinbär.

Till detta blev det både lite öl och vin, men höjdpunkterna var ändå:

Sidenapa Drakens ångbryggeri 7/10.

Victory Hop Wallop DIPA 8/10.

Russian River Brewing Pliny the Elder Dipa 9+/10.
Så sjukt bra, jag hade fullt upp med matlagningen och han inte göra en ordentlig recension.

Hogs Back A Over T (Aromas Over Tongham) Barleywine 7/10.
Abbaye des Rics Noel Drakens ångbryggeri 8/10.

Tack D & D för en fantastisk helg, och för att vi fick våldgästa er.

/Fredrik & Anna

3 kommentarer:

ah sa...

Det låter som ni har haft det riktigt trevligt.

Det känns som jag måste överge den här kallhålan jag bor i någon helg framöver, och bege mig till stockholm eller göteborg för att kunna besöka lite krogar med bra öl och whiskyutbud.

Hannes sa...

Ah tre små rum är riktigt nice, och Pliny med.. Nu blev man rejält avundsjuk!

dempa sa...

GRYM Kock du är :) Pilgrimsmusslorna var sanslöst goda! Inga dåliga öl vi drack under matlagningen heller :)

Tror du hade gillat det vi provade igår.. ;)