tisdag 19 maj 2009
Menyn till Beermakers!!!
Beermakers Dinner Mikkeller 22/5-23/5 2009.
Fördrink: Draft Beer, Imperial Pilsner, 8%.
Förrätt: Halstrad pilgrimsmussla från Kristiansund, lättrökt hälleflundra ”Sterling”, ramslökscréme, vaktelägg, vitsparris nässelskum.
Not Just Another Wit, Witbier, 7.6%.
All Others Pale, American Pale Ale, 6%.
Varmrätt: “Calotte de boeuf grille”, råstekt skånsk färskpotatis, lökmarmelad, ragu på bondbönor och spritärtor, kalvsky smaksatt med Jackie Brown.
Jackie Brown, Brown Ale, 6%.
Monks Elixir, Quadrupel, 10%.
Predessert: Svenska jordgubbar, rabarber, jordgubbskum och rabarbercrisp.
Mikkeller X Jordbær Lambic, Frukt Lambic, 6%.
Dessert: Mörk chokladbavaroise, praliné, mockaglass, torkad chokladmousse och vaniljcréme.
Beer Geek Brunch Weasel, Imperial Oatmeal Stout, 10.9%.
Vi är just nu 65 bokade på fredagen och 67 på lördagen så det finns några få platser kvar.
Välkomna!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
16 kommentarer:
Förefterätten verkar riktigt himmelsk. Rabarber, jordgubbar och en jordgubbslambic. Mycket roligt att kombinera syrliheten i rabarberna och jordgubbssmaken med den ölen.
Allt ser himmelskt ut, hoppas ni får två underbara aftnar!
Daniel
Skulle inte restaurangen ligga så avigt till från tokholms-land så hade det där varit ett givet event att deltaga på. Ser ut att bli en orgie i smakupplevelser.
Mums. Låter som man kommer bli mätt och belåten på fredag.
Det där ska bli ruggit skojj/gott! Tiden better gå fort till Lördag då jag längtar bigtime!
Menyn ser mycket lovande ut! Tur att det snart är Fredag.
/Henrik
oh herregud, nu längtar man ju inte så lite efter lördagen, jordgubbslambic? grymt!
Önskar att jag kunde vara där! Både mat och öl låter riktigt smaskigt!
Jag är i extas redan nu, hur förbereder man sig bäst inför något sånt här... Jag blir säkert förkyld innan fredag.
Jag ser också mycket fram emot att få testa meny och ölen ihop, skall bli spännande att se hur det funkar ihop, vi syns där...
Nu vattnades det ju i munnen :)
Ses på fredag
Det borde införas spöstraff på att skriva sådana här lockande saker. =)
Lär bli lyckat!
Oj vad kul det hade varit att få medverka på ett hörn. Menyn låter alldeles underbar liksom ölen förstås.
Alla ni som tvekar kom ner! jag fixar sovplats, det finns fortfarande ett fåtal platser kvar...
Låter sjukt härligt alltihop. Dock är jag lite nyfiken på vad "torkad chokladmousse" är för något? :)
Wish I could be there!
Torkad choklad mousse! Ingen aning, det är kryptiskt köksspråk, ungefär som barens cuba libre = rom+cola.
Skämt åsido så tror jag att det är något slags choklad "flarn" som man dekorerar desserten med.
/Fredrik
Det var klockan 19.00 allt går av stapeln va? :)
Skicka en kommentar