tisdag 19 maj 2009

Three Floyds - Alpha King Pale Ale


Världens högst rankade Pale Ale har man ju inga direkta förväntningar på eller?

Klicka HÄR!!!

Färg: Rödbrun, mycket vitt skum (inte så mycket "pale").

Doft: Mycket humle, välbalanserad, råsocker, grape och citrus, väldigt fräsch humlekaraktär, citrongräs, apelsinskal, lite parfymerad.

Smak: OOOtroligt välbalanserad (nästan så att man blir lite förbannad så bra syran och sötman och beskan möter varandra i munnen) ;-), massor av kryddig humle, söt eftersmak påmminer om lakritsrot, torr besk eftersmak, denna "pale" ale är hundra gånger bättre än dom flesta ipor som man dricker, massor med smak av citrus/grape, blommig, honung, bra är bara förnamnet.

Betyg: Något annat än 9/10 vore en förolämpning, (den borde få 10/10 pga sin "drinkabillity") detta är en öl jag skulle kunna dricka när som, men jag betygsätter efter min smak och inte efter stil.

Tack till ölbutikken för ett fantastiskt jobb med att få in Three Floyds.

Belive the hype!
/Fredrik

3 kommentarer:

ricke sa...

Tänkte inte ens på det där med att färgen på den inte är direkt "pale"

Fast jag håller med, grymt bra öl.

rickgordon sa...

Det låter mkt gott Fredrik!
Det sägs ju att man förr torkade malt över vedeld (vilket gav bränd, mörk malt), innan man kom på kokseldning, där man kunde värmetorka malten utan att bränna den.
Någon gång annodazumal typ runt 1700, med reservation för lokala varianter utvecklades denna metod. I England ev. tidigare.
Därav uttrycket "pale", som ju blev en populär exportvara till Indien.
De finns säkert de som säger att detta är nonsens, och det är det kanske? Läs gärna och kom med slutsatser, du som läser detta.
Det är dags att åka till Köpenhamn snart :)

Fredrik sa...

Mycket intressant, man lär sig något varje dag som det så fint heter.

Betyder detta att three floyds torkar malten till sin alpha king över vedeld? ;-)

Hur som så tycker jag att färgen på alpha king drar mer åt amber/red ale, se bilden och avgör själva, för mig spelar det inge roll det är en riktigt bra öl, färgen är bara en reservation.

/Fredrik