fredag 1 maj 2009

Three Floyds, äventyr i Köpenhamn & skryt.

Att Three floyds skulle börja säljas i ölbutikken är ju inget som man kan missa, efter lite strul med att få ledigt från jobb i onsdags, så bar det iväg.

Började med 3 nya öl på Apollo, Klovn 6/10, Chokolade Stout 7/10, Green Tea Beer 6/10.

Redan en timme innan butiken skulle öppna var jag på plats, jag trodde att det redan skulle vara lång kö, men jag var först, så istället för att stå och vänta promenerade jag ner till Kihoskh.

Här köpte jag lite "väntöl" Estrella Galicia 3/10, Cerveza Mexicali Special Dark Beer 3/10, Cerveza Mexical 2/10, Wiibroe Årgångs Öl 2009 10.6% 2/10, Herslev Bryg nummer 200 7/10. Verkligen ingen trevlig öl direkt (förutom Herslev 200) men det fick tiden att gå lite snabbare, nu hade det börjat samlas lite fler människor utanför ölbutikken, så jag fick lite hjälp med ölen.

Här träffade jag bla Myrup som skriver den Danska bloggen Beerticker. ;-)

I butiken träffade jag också Niklas, Anders 37 & Markus. Vi delade på en Taras Boulba Brasserie de la Senne 7/10.

Efter att ha fyllt ryggsäcken med öl från Three Floyds, bestämde jag och Anders oss för att ta en öl eller 2 i Köpenhamn, första stopp Brewpup Köpenhamn:

Jag hade läst att man här kunde torrhumla sin egen öl vilket jag ville prova så vi köpte 8dl Doonesbury Pale Ale på 4.8% och torrhumlade den med cascade humle, det tar ca 20minuter innan det är klart så undertiden blev det några smakprov: Abbaye 7/10, Blonde 6/10, Doonesbury 6/10, Duke 5/10, Duke (cask) 6/10, Kant 6/10.

När 20 minuter hade gott var det äntligen dags att testa torrhumlade doonesbury, mycket trevlig och fräsch humlekaraktär betyget blir 7/10 istället, efter ca 1 timme smakade vi också på "bottenskrapet" som legat och dragit det var riktigt riktigt beskt, mycket trevligt.
Testa gärna om ni är på brewpub, man kunde också humle med East Kent Golding, länk till brewpub HÄR!!!

Sedan styrde vi kosan mot Örsted där vi provade: Beer Here Tia Loca fat 7/10, Contreras Valeir Extra fat 7/10, Herslev Ørsted Beer Dog 6/10, Amager rated xx 2009 fat 8/10 & Mikkeller Single Hop Nelson Sauvin IPA fat 8/10.

Vi hörde ett rykte om att det varit en lost abbey provning dagen innan på Nörrebro Bryghus och att det skulle finas angels share på fat, jag ringde upp och kollade och JA! det fanns fortfarande kvar, så vi styrde våra steg mot nörrebro, väl framme fick jag århundradets antiklimax angels share var slut :-( = BESVIKELSE!!!!
2 nya öl fanns iallafall: Nørrebro Bryghus Globe Ale 4/10, och Nörrebro Bryghus VårSaison 6/10 Anders tog en Port Brewing Old Viscosity fat 8/10. Länk till Nörrebro bryghus HÄR!!!

Nästa stopp Ölbaren: här blev det bara 2öl innand det var dags att åka hem:
Lagunitas Brown Shugga 8/10 & Green Flash Super Freak 7/10, länk till ölbaren HÄR!!!

Väl hemma gick jag igenom mina inköp detta var vad jag köpte:
Lost Abbey: Serpents Stout och Red Barn Ale, Hornbeer Blonde och en 2009 Cantillon Blåbär.
Från Three Floyds: 2 Alpha King, 1 Dreadnaught, 1 2008 dark Lord, 1 2009 Dark Lord, 1 2008 Behemoth och 1 Black Sun.

= 11st öl för 2250 sek är ju nästan billigt (men vad gör man inte för konsten?).

Senaste nummret av humlebladet från sällskapet malte hade ramlat ner i brevlådan också när jag kom hem:
Världens snyggaste tidning??? (Skryt) skämt åsido, tack Per för en fin artikel om mig och Dahlberg, vi gjorde också en annons för beermakers dinner i detta nummer som blev mycket snygg.
Länk till Sällskapet Malte HÄR!!!

/Fredrik

3 kommentarer:

Peter sa...

Hej, og tak for sidst.

En lille rettelse.

Yespr er manden længst til venstre på billedet udenfor butikken. Nr. 4 top rater på RateBeer:
http://www.ratebeer.com/View-User-30149.htm

Jeg hedder selv Peter (mange kender mig som "Myrup") og står med den gule pose. Har bloggen Beerticker.dk. For tiden med opdateringer om, hvad der er med på Ølfestivallen her i København i maj.

Fredrik sa...

Då var det ändrat ursäkta missförståndet ;-).

/Fredrik

Martin sa...

Mmm, torrhumla sin egen öl. Dags för en tur till BrewPub nån dag.