söndag 3 maj 2009

Mikkeller - Drikkeriget DIPA.

Varning!!! ännu en relativt kort recension :-)

Hur höga förväntningar har man på en dipa från Mikkeller?

HÖGA förväntningar såklart, hur var den då? jo det skall jag berätta:

Färg: Gyllengul, grumlig med MYCKET vittskum.

Doft: Kryddig, Belgisk karaktär, lite citrus, stall (finare ord för hästbajs ;-), komplex, aprikoser, torkad frukt, lite eldig (tydlig alkohol).

Smak: Lite för mycket alkoholsmak, ändå balanserad, besk kryddig smak, påminner mycket om Belgisk öl (fast det skall väll vara American style?), jästig och fruktig, bra lång eftersmak med en hel del beska, trevlig och bra öl MEN jag saknar den riktiga humle "käftsmällen", jag hade förväntat mig att hamna i humle koma efter några klunkar (det gjorde jag inte).

Betyget landar ändå på 8/10 för detta är en trevlig öl men jag hade kanske lite för höga förväntningar, någon som provat som håller med?

/Fredrik

5 kommentarer:

Victor sa...

Håller med - småmysigt, fast utan den där humlechocken man ju ändå är ute efter.

ricke sa...

Jepp, håller också med. Bra öl på alla sätt, men ändå inte riktigt den fantastiska öl jag hade hoppats på.

David L sa...

Låter ju inte så trevligt med det där "belgiska"/jästiga du talar om. Eller ja, det kanske kan vara gott men det känns inte som jag skulle vilja ha det i en DIPA... men det finns ju belgisk IPA så.

Weine sa...

Den där belgiska jästen finns ju på likande sätt i Mikkellers Single Hop-serie. Tycker inte att den stör nämnvärt men hade nog ändå hoppats på något kraftigare amerikanskt i stilen. Kan inte annat än hålla med om att den är ganska trevlig utan att riktigt leverera det man hade förväntat sig. Han skulle ha bryggt denna i USA hos Three Floyds istället för Belgien.

Niggze sa...

You got mail!