fredag 25 september 2009

En smakresa bland ölen...

Joel ifrån den trevliga sidan vinvin.se kontaktade mig häromdagen och ville göra ett litet reportage om en enkel ölprovning man kan fixa hemma.

Vi samtalade en liten stund om vilka öl man skulle välja, och hur man lägger upp en lite enklare provning som passar både nybörjare och lite mer erfarna öldrickare.

Nu kan ni läsa artikeln här: http://vinvin.se/vvarticle/1.26886/en-guidning-till-olen

Tack för den här gången Joel.

/Fredrik

7 kommentarer:

Daniel sa...

Skoj!

dempa sa...

Mycket bra förslag!

Nästan så det fick mig att bli sugen på att testa Oud Beersel :)
Om den nu är så lättillgänglig och billig ska jag faktiskt prova den snart.

JoeG sa...

Kusligt lik en provning jag och Einar höll på hans PR-byrå i våras :)

Stefan - Ölsvamlarn sa...

Häftigt! Jag har skissat på en liknande provning, en typ av introduktions öl-provning för dom som bara dricker lågpris lager. Verkar som vi valt nästan exakt samma öl. Jag hade dock Left Hand Milky Stout och Timmermans Kriek. Samt att jag funderade på Leffe som en inkörsport på belgare. Alt Maredsous 6.

Fredrik sa...

Stefan: Trevliga öl det också, jag tycker att själva trappist grejen är lite mytisk, dom flesta har hört talas om trappistöl så man kan berätta lite runtomkring hela grejen med klostren också när man håller provningen.

Dempa: Har du inte testat den än SKÄMS!!! ;-)

Joel Linderoth sa...

Hej Fredrik, tack för samarbetet! Allt räknas ju i klick i denna webbvärld och att döma av antalet klick så är det många som är intresserade av att testa nya öl. Roligt! Vilket ju ses på alla bra bloggar också. Vänligen, Joel

Stefan - Ölsvamlarn sa...

Fredrik: Instämmer helt, jag hade med Rochefort i min provning också. Samt funderade på att slänga med Chimay mest för att den är så lättillgängliga. Men det är kul med trappistölen och folk brukar bli intresserade när man berättar.

Jag gav förresten en påse med öl (med den här blandningen) till en kompis som tack för hjälpen. Han drack den tillsamans med sin morfar och båda har mest druckit lager tidigare. Skickade med ett dokument med beskrivning och tips också. Det blev ett väldigt positivt bemötande.