torsdag 24 september 2009

Lite bilder ifrån SBWF!!!

Jag ligger så långt efter med mitt bloggande så jag vet inte vart jag skall börja, 2 dagar innan mässan så avslutade jag och frugan en 15dagars bilsemester i Europa, inlägg kommer.

Så jag tänkte inte skriva så mycket om mässan utan bara lägga upp lite sköna bilder med kommentarer håll till godo:

Ett av Torsdagens första stopp var hos Teerenpeli som jag tycker brygger riktigt god öl, deras cider med lingon var inte att leka med 8/10.

Detta var nog ändå den mest besökta montern för min och Andreas del (vi jobbade ju iofs här på fredagen) men det fanns massor av god öl jag drack en hel del både hop 15 9/10 och Founders Double Trouble 9/10, (lite older viscosity 9/10 och barrel aged boris 8/10 slank ner också ;-).

Dugge fanns på plats och serverade öl också, never mind the bollox! är riktigt najs, tack för den fina t-shirten :-)

Vår vän Gustav från OT som för andra året i rad serverade oss MASSOR av goda jänkare, bäst var nog Lagunitas A Little Sumpin’ Extra! Ale 8/10 & North Coast Old Rasputin Anniversary Bourbon Barrel Aged Stout XI 10/10.

Wicked Wine hade som vanligt också ett trevligt utbud även om det inte var så mycket nytt för mig så smakade inte Sierra Nevada Kellerweis Hefeweizen illa alls varken på flaska eller fat, jag skulle nog sträcka mig så långt som till att säga att det var en av de bästa Amerikanska hefeweissbier jag druckit 7/10 (vilket är samma betyg som dom flesta bra Tyska).

Sierra Nevada Unrivaled 7/10, Sandbacka Bryggeri Imperial Stout 8/10 var andra godsaker som slank ner här.

Hos Pekka och Charles på Monks blev det bla lite Monks Café Black Jack 8/10 & Svea IPA 8/10 SKA Brewing Decadent Imperial IPA 8/10, Menno ifrån De Molen hade med sig lite fatlagrad Black Jack 10/10 tack för det :-).

Johan (känd) ifrån FemkommaNoll tv bjöd på lite god gueuze ifrån Brewery International's monter där han jobbade.
Gott att skölja humletrötta gommar med 10/10.

Allas våra vänner Thomas och Tony ifrån Nynäshamn hälsade vi också på såklart, Sotholmen "extra" Stout är just buteljerad och skall bli spännande att prova igen inom en inte allt för lång framtid hoppas jag.

På fredagen testade jag och Andreas lite öl ifrån Birrificio Brùton, bryggaren fanns på plats och pratade gärna om sina öl som var mycket välbalanserade och smakrika.

Hos Cask Sweden stötte vi på James Watt ifrån Brewdog som bjöd på Tokyo* (18.2%) 10/10 riktigt gott, hoppas den kommer hit så att jag får prova mer, vi testade också Brewdog 77 en riktigt bra lager 5/10.
Vi fick också prova Brewdog & Stones samarbete : Bashah en belgisk dipa serverad på cask 7/10, välhumlade öl funkar oftast inte så bra på cask för mig, så jag tror betyget borde bli bättre, vi får se.
James lovade att skicka lite sköna öl till mig bla Nanny nation, det skall bli spännande att prova.

Bishops serverade massor av godis bla: Stormaktsporter 2007 & 2008 på fat och kaggen 2007 & 2008 på fat (betyg behöver jag väl inte skriva ut här!!!)
Man hade också lite specialare på fat: Ocean Lång näsa 6/10 Dugges Rail Ale 8/10 Ölands Vår egen IPA 7/10.

En special version av kaggen som var lagrad på mackmyrafat släppte också, tyvärr inte lika bra som vanliga kaggen 9.5/10.

Och avslutningsvis lite gruppfoton:

Några "hyfsat" välkända bryggare var på plats Hå-Ge ifrån Närke, Menno ifrån De Molen och Urbain och Carlo ifrån Struise.

Och den "obligatoriska" bilden med bloggarna, ni vet vilka ni är.

De flesta bloggarna som var på plats har redan skrivit om mässan så jag rekommenderar att läsa vad dom skriver.

/Fredrik

3 kommentarer:

JoeG sa...

Riktigt kul inlägg! Om än lite ordfattig... ;)
Är den finska cidern torr eller halvtorr? Har bara testat ölen och whiskyn.
Jag, Einar och våra sambon drar dit idag (5:e dagen för mig...) något man inte bör missa som du inte skrivit om?

Fredrik sa...

Cidern drar nog åt det torra hållet jag brukar uppskatta det mer än halvtorra, little sumpin extra från lagunita var en riktigt trevlig öl om du inte testat den.

JoeG sa...

Testade cidern igår och var faktiskt ändå rätt imponerad. Håller med om att det drar åt det torra hållet, men jag tror att det var beskan från lingonen som skapade torrheten. Blev en hel del öl på efterfesten som var kul, även om jag inte stannade alltför länge!