fredag 4 september 2009

Middag med Garrett Oliver.

Jag och några andra bloggare och dryckesskribenter (totalt 9personer) blev inbjudna av Carlsberg Sverige till en liten middag med Garret Oliver ifrån Brooklyn Brewerys för några dagar sedan.

Magnus Bark ifrån Ofiltrerat har redan skrivit om det klicka HÄR!!! för hans inlägg som innehåller mer information.

Jag tog däremot en del bilder på maten under middagen vilket jag tyckte kunde vara trevligt att visa, om inte annat kommer ni förhoppningsvis bli hungriga när ni ser dom ;-).

Vi träffades på El Diablo på norra Agnegatan i Stockholm för att äta en meny med utvalda öl ifrån Brookly, och för att samtala lite om öl.

Chili och basilikagravad svärdfisk med papayasorbet smaksatt med sechuanpeppar serveras med ljummen sötpotatispuré och inkokt kumquats.
Till detta dracks det : Brooklyner-Schneider Hopfen-Weisse.

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålscreme, tryffelskum, gulbetor och rostade pinjenötter.
Till detta dracks det : Brooklyn Local 1 2007.

Hjortcarpaccio penslad med poblanochili serveras på toast med smörstekta kantareller och jordärtskockscrème.
Till detta dracks det : Brooklyn Lager.

Ankbröst med ankrillete och ankkojs serveras med svartpeppar och svartvinbärsky, kryddkokta morötter samt tomatgranitè.
Till detta dracks det : Brooklyn Brown Ale.

Renkalvsrostbiff med viltsky, ingefärskokta päron och variation på västerbottenost.
Till detta dracks det : Brooklyn Local 2.

Ljummen chokladsoppa smaksatt med kaffe, anchochili och kardemumma, serveras med körsbärssorbet och brända mashmallows. (Soppan är ej med på bild).
Till detta dracks det : Brooklyn Black Chocolate Stout 2008.

Vi avslutade aftonen med några öl på OT!
Till detta dracks det : ett "matigt" glas world wide stout 2005 ifrån Dog Fish Head :-).

Tack till Carlsberg för detta trevliga initiativ, det var ett mycket trevligt sätt att träffas på.

/Fredrik

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är allid lika spännande att se hur stora tallrikarna kan bli och hur lite mat det kan placeras på dem när så kallade stjärnkockar är i farten.

Daniel - schnille.se sa...

Härligt käk!

Hur fungerade kombinationerna mat-dryck? jag utgår från att de var utmärkta, men hur funkade just kombinationerna?

Var kombinationerna uppbyggda på samma vis eller var det olika sorters matchningar?

Jag kan inte mycket om detta men det intresserar mig mycket och jag lär mig. Det vore kul att se vad du som jobbar med det tycker!

Daniel

Gyllenbock sa...

Ser verkligen förtjusande ut!

Vad tyckte Garrett om maten?

Martin sa...

Jag vet inte vad jag ska säga, men jag blev extremt sugen på nån schysst kötträtt i stil med rådjurssadel...

Fredrik sa...

Anonym: Håller med helt, typ första "huvudrätten" anka 2skivor var lite i minsta laget, jag jobbar ju som sagt själv i restaurang men gillar att gå mätt ifrån en krog, maten var super men mätt blev jag inte.

Gyllenbock: Jag tror att Garrett gillade maten, det ända han inte gillade var tequila drinken innan maten, (jag tyckteden var god men passade inte så bra innan en ölprovnining och 7 rätter.

Daniel: Just denna dag så fokuserade jag inte så mycket på kombinationerna, maten och ölen passade bra ihop en av mina favoriter var desserten och stouten.

Men förrätten och weissbieren var också mycket bra.

Kom ner till Hbg någongång så lagar vi en trevlig middag med massa rätter och dricker god öl till.

/Fredrik