tisdag 3 november 2009

På genomresa i Belgien del3 Alvinne.

Efter Brugge var det dags att åka till nästa stopp, jag hade fått tipset att stanna på Picobrouwerij Alvinne, inte bara för att dom gör grym öl utan för att dom har en riktigt bra ölshop också.

Så för att vara säker på att det var öppet ringde jag bryggeriet som strax skulle stäng men vi var välkomna.
Först innan jag börjat botanisera bland flaskorna blev vi bjudna på öl, jag hade testat det mesta vilket bryggarna tyckte var imponerande eftersom jag inte bor i närheten, men några vänner ifrån Malte var nere bara några månader innan mig och en del av ölen har vi hittat i Danmark, hur som dessa öl fick vi prova innan:

Galop Imperial Stout 8/10.
Melchior Bourbon barrel Oak Aged Barley Wine 7/10.
n Maurootje Lauwse Saison 6/10.

Vi samtalade lite om deras öl och vi fick en liten rundvisning, dom ekfatslagrar flera av sin öl som ni kan se på bilderna här nedanför:


Jag frågade om bryggarna skulle vara intresserade av att komma till Sverige på Beermakers dinner och det var dom mycket intresserade av, mer information kommer snart men skriv upp 30/1 i era kalendrar.

Efter att ha pratat en stund var det dags att börja handla, här är en bild ifrån själva butiken, detta är väl ca 25-30% av sortimentet:

Det fanns mycket Belgiskt, men även en hel del Amerikanskt, bla Stone, Alesmith, Victory, Dogfish Head.

Mycket De Molen och Struise, en del spontanjäst, här hittade jag äntligen min Cantillon Crianza Helena som jag velat prova länge.

Det blev två stora kartonger och nästan 1200:- fattigare blev jag, men priserna var mycket bra och det fanns massor av godis att välja på.

Jag rekommenderar verkligen ett besök här om ni är i Belgien ifrån Brugge tog det ca en timme att köra.

Nu ser jag fram emot att få besök av bryggeriet i Helsingborg den 30:e januari.

/Fredrik

4 kommentarer:

Martin sa...

Kul med ny BMD, och nu med belgare :) Detta ser vi som vanligt fram emot.

Alexi sa...

Sådär, inlaggt i kalendern :)

Gyllenbock sa...

Belgien är verkligen härligt! Nästa gång jag åker dit vill jag också fara omkring i en bil, det verkar ytterst praktiskt.

Yury sa...

Lucky!

Jag planerar en resa till sommar och självklart ska vi åka bil. Man måste ju passa på och köpa så mycket öl som möjligt! :)

Mvh

Yury

http://www.belgianfriday.blogspot.com/