fredag 16 oktober 2009

På genomresa i Europa del3 Italien.

Nästa dag var det dags att åka mot Italien som var en av resans höjdpunkter.

Här sitter jag i Venedig och testar öl ifrån en liten pub:
Forst Heller Bock 3/10.
Forst Kronen Speciale 3/10.
Forst Sixtus Doppelbock 5/10.
Frugan skrattade när hon tog den här bilden för det var inte så sällan som hon såg mig med näsan i ett ölglas och skrivande i min bok.

Vi besökte flera vingårdar, åt massor av god Italiensk mat, pizza (så klart), mycket ost och skinka konsumerades, men även mycket god pasta, det blev en hel del badande i havet, massor av restaurangbesök, och en del turistande bla på den Italienska rivieran men resans kanske absoluta höjdpunk var ändå i Piemonte.

Här skulle vi besöka vingården La Spinetta som jag gjorde ett inlägg om när Giorgio Rivetti var på besök i Helsingborg länk HÄR!!! På Spinetta blev vi mycket väl mottagna med rundvisning provning av bla deras bästa viner, vi blev också bjudna på en 4-rätters lunch på en av Alba's bästa restauranger = mycket gott.


Dagen innan hittade vi ett B&B som hette I Grilli och som bara låg några kilometer ifrån vingården som var belägen i Castagnole Delle Lanze, här blev vi kungligt mottagna vi var ensamma på detta lilla "hotell" med bara 4 rum. Vi tyckte att det var så trevligt här att vi ville stanna en natt till och blev då bjudna på middag bestående av Pimontesiska specialiteter, med goda Italienska viner, glass gjorde dom själva och vi fick välja vad den skulle smaksättas med (det blev citron).
Solen går ner över Piemontes vingårdar och vi sitter och äter en underbar middag med utsökta viner och ett par Italienska öl.

När vi skulle åka blev vi också bjudna på lunch bestående av hemmagjord pasta som Enzo (ägaren) började förbereda tidigt på morgonen, vi fick också med oss deras hemmagjorda grappa bara för att jag gillade den. Allt detta blev vi bjudna på vi betalade bara för två övernattningar, fantastiskt gästfria människor som vi absolut kommer att åka ner och hälsa på och bo hos igen.

Jag berättade för Enzo på I grilli att jag tyckte mycket om öl, då tipsade han mig om den här bryggeripuben i närheten Birrificiocitabiunda.
Vi trodde först att vi kommit fel eftersom bryggeriet verkligen låg mitt ute i ingenstans, framemot kvällen kom det fler och fler gäster och drack goda öl, man serverade också trevlig "bar mat" vi testade lite hemmagjorda hamburgare som kvällsmat.

En liten restaurang/brewpub med 6 olika öl:
Birrificio CitaBiunda Cinnamon Girl 7/10 en otroligt fyllig och mjuk bitter smaksatt med kanel.
Birrificio CitaBiunda Mary 6/10 detta var en kryddad ale god men inte lika välbalanserad som cinnamon girl.
Birrificio CitaBiunda SensuAle 6/10 Amber ale som var riktigt trevlig, kunde dock ha varit lite mer välhumlad.
Birrificio CitaBiunda Serpica 6/10 En välbalanserad tripel som var helt ok.
Birrificio CitaBiunda Biancaneive 6/10 en riktigt frisk veteöl sparsamt kryddad och med ganska mycket kolsyra.
Birrificio CitaBiunda Black Rebel 6/10 väldigt mycket mint i doften inte lika mycket i smaken nästan så att det blev för mycket, hade stouten varit lite kraftigare kanske det hade blivit mer balanserat, men på det stora hela en riktigt häftig öl.

Här serverar bryggaren oss en av dom 4 olika öl som fanns på fat, han hade tidigare jobbat som bryggare på Baladin som bara låg ca en timmes bilfärd härifrån.

Här var dom ölen som fanns att tillgå på flaska.

Och en liten bild ifrån själva bryggeriet.

/Fredrik

2 kommentarer:

Hannes sa...

Du ser riktigt badass ut freamför Birrificiocitabuinda, enda som fattas är Harleyn och kedjan runt knogarna.

De verkade ha en hel del bra öl där, vad är det med italienare och stora pampiga flaskor egentligen?

Fredrik sa...

Harleyn fick inte plats på bilden :-)