tisdag 29 december 2009

Lost Abbey - Cuvee de Tomme 2009.


Länk till Ratebeer HÄR!!!
Jaha den här ölen har jag ju velat prova ett tag får se om förväntningarna håller.
Enligt ratebeer en Belgian Strong Ale, med en alkoholhalt på hela 11.0%.
Detta är en Judgment Day där man tillsatt Brettanomyces och körsbär och sedan fatlagrad på Bourbonfat och Franska vinfat i ett år. Låter inte så tokigt.

Färg: Mörkbrun, mycket ljusbrunt skum som lägger sig snabbt.

Doft: Körsbär, brett, härlig syra och sötma som gifter sig, tydliga toner av ekfat, väldigt vinös, fruktig och syrlig, inslag av vanilj antagligen ifrån faten.

Smak: Härlig syra, påminner om körsbärsmarmelad med en liten behaglig sötma, lång smak, väldigt vinöst, massor av lingon i smaken, bland det "häftigaste" jag druckit på länge, väldigt komplex och smakrik. Denna är inte platt som Angels Share 2008, Lost Abbey har fått fart på kolsyran igen. Normalt sett har jag lite svårt för sour ales med söt smak, men här funkar det utmärkt. Detta är värt varenda krona (för så billigt är det ju inte).

Betyg: 8/10.

/Fredrik

8 kommentarer:

andersand sa...

Bra öl ja och kul med lite kolsyra. Samma in-pris som Angels Share och Older Viscosity eller?

ricke sa...

håller med, riktigt bra öl.

Fredrik sa...

Lite dyrare, tror att priset ligger runt 150:- fast jämför vi med grymma viner så är detta ett fynd :)

Anonym sa...

The Angel's Share 179.00:-
Older Viscosity 179.00:-
alltså är den här lite billigare ... ?

Fredrik sa...

Anonym: restaurang priset är inte alltid det samma som utpriset på bolaget jag tror att angelshare kostar 137.5 och tomme 150. Så den är ju lite billigare :).

Anonym sa...

så Angel's Share är billigare på restaurang än på bolaget ? :) det låter ju väldigt bra, vart hittar man den för det priset ?

Fredrik sa...

Inpriset på restaurang är 150 sen skall man ju sälja den och tjäna några kronor också, så du måste nog starta en egen krog för att kunna dricka den för 150:-, vi tar 275:- för en butelj på krogen. Bolaget har ju säkert ett visst påslag på sina produkter som jag tror ligger runt 18% men vet inte om det stämmer.

Anonym sa...

ahh :) tack för upplysningen.