lördag 16 januari 2010

Matlagning med Stone Double Bastard - Double Burn Habanero.

Jag blev inspirerad av DETTA inlägg som Fredrik skrev på Ölkultur med David & Fredrik för några dagar sedan. Och tänkte jag har ju dom här såserna hemma varför inte göra en god chili på någon av dom. Jag köpte dessa på SBWF förra året och dom har bara blivit stående, så nu var det dags.

Det mesta som jag behövde fanns hemma, så det var bara att sätta igång.

Det blir kanske inte blir en mega klassisk chili, men god var den i alla fall. Detta hade jag till:
700g Nötfärs.
4 Morötter.
4 röda lökar.
2 vitlökar.
1/2 chilifrukt (ganska mild).
1 Burk stora vita bönor.
1 Burk passerad/krosasd tomat.
1 Burk majs.
1 Näve persilja.
10 Champinjoner.
Soja bönor (frysta skidor som jag fick plocka ut ärtorna ur).
Hönsfond.
Stone sås (borde funka med tabasco/sweet and sour/sambal olek eller liknande)
Smör.

Gör så här:
Hacka lök, persilja, chili, skiva svampen.
Fräs upp morötterna, svamp, lök, vitlök (pressad), när det nästan är färdigt tillsätt majs, bönor, sojabönor och låt detta fräsa en lite stund till.
Ta upp grönsakerna ur grytan, och stek köttfärsen till den är klar, smaka upp med fond, tillsätt tomaterna och stone såsen, koka upp, när det är klart och smakar som du vill, tillsätt resten av grönsakerna, rör runt och tillsätt persiljan.
Jag använde varken salt eller peppar utan lätt fonden och chilin göra jobbet.


Servera gärna med toastbröd, jag hyvlade också lite parmesan på maten vilket var mycket gott.
Veteölen passade utmärkt till och dämpade det heta i maten, den framhävde verkligen smakerna bra.


Bon Appetit ;)
/Fredrik

4 kommentarer:

Markus "SacerMorbus" sa...

Det låter ju inte dumt det där. Man kanske ska ta sig att testa det någon gång, alltid roligt att testa både ny öl och ny mat.

Anonym sa...

Ser härligt ut! Stones såser verkar ju hålla rätt bra kvalité också. Gillade någon senapsvariant som jag köpte på OT för ett tag sedan.

Magnus Bark sa...

Jag brukar alltid rekommendera humlebomber till chili. Folk brukar rygga tillbaka, men på något konstigt sätt gifter sig smakerna jättebra.

Men veteöl är ju nästan alltid gott till mat, det är också sant.

Fredrik sa...

Jag brukar föredra veteöl till fisk och skaldjur och lättare rätter, men här avrundade det maten väldigt bra. Det blev en perfekt kombination enligt mig, men håller med om att välhumlat också funkar bra.