Miljön är en lite kombination av amerikansk sportbar en inomhusveranda. Ett svart äggskal fyllt med bläckfiskbläck och pancetta är en underbar amuse. Men ett stort G är lite fånigt och tydligt mödosamt inristad på skalet, som om gästen redan behöver bli påmind om vilken restaurang man bokat bord på. En liten Limousinkalvstartar på brioche är däremot i sin enkelhet ett perfekt intro, med sin distinkta men mjuka smak. Få restauranger vågar, och kan, tänka utanför ramarna i dryckessvängen men Gastro har gjort specialöl och kvalitetscider till återkommande signaturer. Till och med mjöd dyker upp, dock mer rolig än god. När det gäller gås visar sig köket ha full kontroll över situationen, det är hemmaplan på flera nivåer när en äppelskiva ligger i botten tillsammans med en gås- och mejramkorv och en rillette på fågeln. Även en bit långkokt magmuskel blir en rolig och oanat god "talking piece". Över detta, en perfekt gjord svartsoppa, len och behagligt metallisk, utan för mycket kryddsmak. Ölen Pumpking, med lätt ton av pepparkaka, är både rolig och vältajmad till. Ja, Helsingborgs pärla på krogfronten överraskar med nya idéer och kombinationer vid varje besök, det är mat, dryck och charmigt nördig service man ska gå hit för. Sommelieren Kent Johansson berättar engagerande historier om varje rätt och dess tillhörande dryck, det är omöjligt att inte bli charmad. Och så länge Gastro serverar uppmärksamhetsfångande mat i den här klassen, så är all kritik vad gäller inredningsestetik sekundär.
Och att Gastro landade på 8:e plats i Sverige är vi ju väldigt glada och stolta över.
/Fredrik
4 kommentarer:
Kul! Grattis!
Daniel
Grattis!
Jättekul! Grattis från Götet! :)
Tack det är jättekul att whieguide uppskattade mer än bara vin :)
Skicka en kommentar