måndag 24 maj 2010

BMD med Garrett Oliver Brooklyn Brewery.

När man får ok på att köra beermakers dinner med Garrett Oliver ifrån Brooklyn Brewery, (även om det blir dagen innan 3dagars ölande i Köpenhamn) så kan man inte säga nej.

Så onsdagen den 5/5 var det dags, det var inte första gången jag träffade Garrett, jag har varit på både föreläsning och middag med honom innan, klicka HÄR!!! för att läsa mer om det.

Hur som, det hela började med ett problem, 2 av ölen vi skulle ha till middagen kom inte, Dark matter och wild 1 hade aldrig lämnat USA. Så snabbt som ögat fick jag ringa Helsing som kunde låna ut en låda East India Pale Ale och en låda Brown Ale.

Brooklyn East India Pale Ale

”Tartar” of lightly smoked halibut ”sterling”, cream of garlic leaves, white aspargus, raw prawns, quail eggs.

Brooklyn Sorachi Ace and Brooklyn Local 1***

Herb-crusted fillet of lamb, fresh potatoes infused with tarragon and vinegar, spinach, tipmorels, nettles and lamb sauce.

Brooklyn Local 2 and Brooklyn Brown Ale


***


Chocolate ”fondant” caramelized cherries, vanilla ice cream.

Brooklyn Black Chocolate Stout 2009


***

Digestif – Brooklyn Monster Ale 2007

Brooklyn – Black Ops


Jag tyckte personligen att alla kombinationerna funkade utomordentligt, men Lokal1 var snäppet bättre till förrätten, och Brown Ale lite vassare till huvudrätten.

Extra roligt var att Sorachi Ace var så ny att den inte hade fått någon etikett ännu, tack!

Garrett höll verkligen "låda" och gjorde detta till en av de mer lyckade beermakers dinner vi haft. Extra kul var att Darren Packman ifrån BeerSweden kom ända ifrån Umeå för att vara med på middagen, läs hans inlägg HÄR!!!

Som "bonus" tyckte Garrett att alla skulle få prova Black Ops, som kompensation för att några öl inte kom, det gjorde ju ingenting ;)
Och stort tack till Lena som bakade Black Chocolate Chip Stout Cookies till alla, supergoda.

Vi syns på BMD Närke den 11/9...

/Fredrik

4 kommentarer:

Johan sa...

Trist att inte Dark Matter dök upp, jag tyckte det var en trevlig öl som säkerligen hade gått bra ihop med lammet. Hann du med att prova den i Köpenhamn?

Fredrik sa...

Jodå jag testade den på mässan, jag tror att brown alen var det bästa valet även om inte den är lika spänande dock.

eskamoe sa...

Helt klart en riktigt bra middag, ölen passade som handsken med maten och Garret var ju suverän på att snacka så man orkade lyssna. Stort tack Fredrik!

Jonas H sa...

Local 1 är grym till Sushi oxå