tisdag 8 juni 2010

Öltipspromenad med sällskapet Malte.

Jag & Andreas träffades 16:00 på Green Lion Inn i Malmö för att starta årets version av öltipspromenaden. Så här gick det till: 10 krogar (Bishop's Arm, Green Lion Inn, Nya Tröls, Operagrillen, Paddys, Pickwick Pub, På Besök, Brogatan, Tempo, Två Krögare) ställde upp som värdar, man får en karta och ett papper att skriva på sedan är det bara att börja gå. Man beställer ett hemligt smakprov på varje bar och får 3olika alternativ på vad det kan vara i glaset. Tex Bishops serverade en av dessa: Dugges Gustafs Finger, Nynäshamn Sotholmen & Hantverksbryggeriet Sotaren, sedan var det bara att gissa på vilken öl det faktiskt var i glaset, inte alltid så lätt som man kan tro.

Nåväl vi gick runt i lugn och ro och testade, på några ställen hittade vi ju såklart en del ny öl vi var tvungna att testa, och på Nya Tröls intog vi äggakaga med lingon och fläsk = GOTT!!! Vädret var underbart och vi avslutade promenaden med ett besök på På Besök, vilket var en ny men väldigt trevlig överaskning, Grassroots Aphrills IPA på fat najs!

På väg till bussen hem till Andreas får vi ett glädjande samtal ifrån Tomas ordförande i Malte, "ni måste komma hit ni har vunnit" så med raska steg styr vi kosan tillbaka till BA. Där det visar sig att jag lyckats skrapa ihop 8 av 10 rätt och Andreas 7 av 10. Vi tyckte samma på de flesta pubar och hjälptes såklart åt, men på Pickwick var vi osäkra på om vi hade fått Shepherd Neame 1698 eller Hook Norton Haymaker, så för att göra det lite mer intressant och inte ha exakt samma resultat valde vi varsin, och det visade sig vara Haymaker.

Nå jag vann en valfri öl i baren (vilket blev en Närke Örebro Bitter på cask) och en valfri Malteprovning, Andreas vann ett års medlemskap i Malte, så vi var båda mycket nöjda och glada. Även utan fina vinster så var det fantastiskt roligt att gå runt och testa öl en fin sommardag i Malmö, flera av ställena var dessutom nya för mig och intressant bara att hitta till dom. Detta skall vi lätt göra om nästa år, tack till Malte för ett mycket lyckad, och väl genomförd tipspromenad. :)

/Fredrik

6 kommentarer:

dempa sa...

Vann Andreas en liten pojk?! Eller en påse chips?

Låter som en trevlig tillställning, hoppas jag inte missar Göteborgsvarianten i år.

eskamoe sa...

Hah! Erkänn att det var Robin som gissade sig fram till varje öl!

Fredrik sa...

Jag erkänner!!! :) chipsen fick vi... Vi kanske skulle dra igång en sån härgrej i hbg också det är skitkul.

eskamoe sa...

Ja för farao det vore ju grymt! Vet många som hade gillat den turen, när blir det? Bara att sätta igång!
Känns dock som det är få ställen som har så mycket öl att erbjuda utöver två på fat...

Johan sa...

Bra idé med något liknande i HBG!!! Desto svårare att avgöra skillnaden mellan säg en Hof och en Falcon. Finns liksom inte så mycket att hänga upp smakerna på.

Martin sa...

@Eskamoe: Det finns ju flera ställen, men de sorterna är typ Carlsberg och nåt "mörkare", alternativt Falcon och något "mörkare" osv. :)