måndag 6 september 2010

Det Lille Bryggeri - 100.

Av nästan 250 öl jag och Andreas testade i Köpenhamn i våras på mässan, så var det denna öl och Hel & Verdomenis Wild Turkey barrel ifrån De Molen som var dom enda öl jag gav 10/10.
Jag blev så klart glad när jag hittade en butelj i Köpenhamn och även om det står att den går att lagra till 2016, verkar en så här god öl på hela 100ibu dum att spara för länge.
Jag har just flyttat och firar att jag nästan är färdig i nya lägenheten, varför inte med en god öl så här sista dagen på min semester.

Färg: Svart, mycket ljusbrunt skum.

Doft: Det är ju det vanliga (kaffe choklad, lite soja) men det finns också en trevlig grön lite gräsig doft antagligen ifrån humlen, jag kan också känna melass, sirap, och råsocker, vilket säkert tyder på en ganska söt öl. Ganska frisk för en imperial stout av den här kalibern.

Smak: Samma sak här ibörjan blir man inte direkt överraskad mörkchoklad, rostad, kaffe, ganska trevlig humlekaraktär, inte så söt som doften utlovar. Det första jag tänker är tyckte jag verkligen att detta var en tiopoängare på mässan??? Då kickar eftersmaken in, den är ljuvlig, len, och smakar som plopp med lakritssmak (vilket jag tokgillar), tydliga smaker av söt lakrits och salmiak, söt choklad, väldigt ballanserad, lång men mycket mjuk smak. Jodå detta är konst.

Betyg: Eftersmaken är bland det bästa jag smakat på länge, jag vet inte om den står sig som helhet mot Goose Island - Nightstalker som jag drack förra veckan men detta är bra. Tyvärr håller inte hela ölen ihop riktigt så bra som jag minns, en liten sänkning blir det faktiskt, så vi landar på 9/10. Inte så illa det heller.

/Fredrik

4 kommentarer:

Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eskamoe sa...

Var på vippen att öppna denna i lördags, men efter några kg kräftor och ett antal klunkar snaps kände jag att det inte var läge.

hirigalzkar sa...

Oj, en öl jag helt missat. Oväntad 10:a. Kul!

Fredrik sa...

Det var nog ett bra beslut Hannes!!! :)

Jo Det Lille Bryggeri har överaskat mer än en gång tror jag har en sisådär 3-4 tior på deras öl, riktigt bra.