torsdag 2 september 2010

North Coast Old Stock Ale 2005 Bourbon Cellar Reserve.

Jag testade Brandy versionen för ca 1.5år sedan länk HÄR!!!
Tack till en vän i Stockholm som gav mig denna fantastiska öl, trodde inte mina ögon, och att det var Bourbon versionen gjorde mig alldeles glad i hjärtat, (eftersom jag redan testat Brandy versionen).

Nå så här tyckte vi:

Färg: Mörkbrun, väldigt lite skum.

Doft: Söt, nötig, vanilj, Bourbon och fat, stark och eldig och med inslag av choklad, doftar mycket nötter och påminner nästan om en likör i doften. Men det är en riktigt trevlig doft jag gärna sitter och doftar på länge.

Smak: Riktigt bra, bland det bästa på länge (och hade varit kvällens bästa öl om vi inte druckit den HÄR samma kväll). Stark värmande smak, mycket fatskaraktär, med massor av vanilj, trä och nötter/mandel, extremt smakrik, men samtidigt otroligt balanserad. Jag vill inte säga lättdrucken, men detta är som nektar. Lång smak, söt men inte sliskig. Bourbon fatlagrad stark Barly Wine = Me like!!!

Betyg: Fredrik 9/10 (nästan 10/10) Andreas 15/20 (Andreas är inte lika övertygad som mig när det kommer till öl lagrad på Bourbonfat).

/Fredrik

2 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Oj, det lät inte helt fel det där. Visste inte ens att de hade en variant med bourbon. Gissar att en flaska inte är lätt att få tag på.

Fredrik sa...

Nä jag har letat efter den rackaren ett tag... Det finns en brandy version som jag testade för ett tag sedan också.