söndag 19 september 2010

Kokboks-camp med ölprovning i Kristianstad.

Jag blev inbjuden att deltaga och hålla en ölprovning med ekologiska öl under skapandet av en kokbok i Kristianstad förra helgen. Konceptet var riktigt intressant läs mer om det i pressmeddelandet som ser ut så här:

Kokboks-camp – välkomna ut på en smakbit av landet!

Den 9 september slår vi, några glada matentusiaster, oss ner på Marcellos gård i Uggerupsdal strax söder om Kristianstad. Under tre intensiva dagar kommer vi att utifrån våra bara händer och hjärnor och gårdens fyllda åkrar att skapa jordens bästa mat och Sveriges roligaste kokbok – på en och samma helg!

Under helgen kommer det att fullkomligen strömma ut maträtter från oss matlagare och det skulle vara väldigt kul om ni kunde komma och provsmaka rätterna. Ni får mer än gärna recensera maten i salt eller sött format och på så vis bidra till kokbokens utveckling.

Vårt värdpar, jordbrukarna Inge Schwagermann och Marcel von Sitteren, kommer att lära oss om hur man driver ett ekologiskt och biodynamiskt jordbruk i praktiken. Vi kommer också att under fredagen få besök av ölkännaren Fredrik Johansen som kommer att prata med oss om hur man tänker när man kombinerar öl och mat.

Maximillian Lundin som bjöd in mig brassar lite käk i campet.

Några ekologiska öl som fins på bolaget, BrewDog Lager 77, Ocean Eko Pale Ale, Nynäshamn Ekholmen Ekologiska Ale, BrewDog Zeitgeist och Cantillon Geuze (inte ifrån bolaget). Vi testade ölen tillsammans med några av rätterna som tillagades till kokboken.

Detta var gott, kryddig korv, fetaost, paprika, druvor, blomkål och lök. Najs!

Snacks till ölen gjordes också, här hemmagjorda chips.

Här vispas det riktigt god Bearnaise, som vi skulle ha som dipp till chipsen, riktigt gott.

Riktigt trevligt och roligt evenemang, skall bli kul att se boken som skall komma ibörjan av nästa år, hoppas det blir lite utrymme för öl i den också...

/Fredrik

3 kommentarer:

Trädkramaren sa...

Härligt Fredrik! Vilken tur att jag hittade hit, för jag glömde såklart att skriva ner ölsorterna. Tack för en mycket trevlig provning!

Fredrik sa...

Tack själv! Såg att du jobbar på 1900 då har vi många gemensamma bekanta tror jag, som jobbar/jobbat hos Niklas mm. Må väl /Fredrik

Kraxpelax sa...

För ölintresserade