lördag 26 mars 2011

BrewDog/Beer Sweden - Hello my name is Ingrid.

Den 1/3 gick jag upp ovanligt tidigt (redan 09:30) för att cykla till systembolaget på Råå i Helsingborg. Anledningen var inte att köpa några av nyheterna som släpptes den dagen, utan jag skulle beställa 12flaskor Hello my name is Ingrid ifrån beställningssortimentet.
Ca 10:05 var jag på plats och fick beställa mina flaskor, glad i hågen (fast trött) cyklade jag hem igen för att sova någon timme till.
Dagarna gick och när det gått en vecka har jag fortfarande inte hört något ifrån bolaget, så jag ringer dom och får höra att min beställning blivit frisläppt och att varan är slut hos leverantör sedan den 3/3. Inte utan att man blir förbannad, 1800/12 = 150 beställningar kan ju inte tagit slut på minuter. Blir så trött så jag vet inte ens vart jag skall börja, om man inte kan lita på att systembolaget gör sitt jobb. Jag kan ju inte köpa alkohol någon annanstans som privatperson i Sverige. Nu lyckades jag få tag på 12flaskor ändå eftersom ett annat systembolag hade fått 12 flaskor för mycket, jag var där av en slump och känner dom som jobbar där (jag har jobbat på systembolaget för några år sedan) och dom frågade om jag druckit ölen. Så slutet gott allting gott jag fick tag i flaskorna och så här tyckte jag om ölen:

Färg: Bärnstensfärgad, grumlig, mycket vitt skum.

Doft: Mycket grön och färsk gräsig humlekaraktär, inte för söt, väldigt fruktig som sig bör, mango, passionsfrukt, torkade örter. Jag känner inte doften av hjortron, men den finns kanske där.

Smak: Riktigt färsk och bra humleprofil, ganska torr för att vara en DIPA vilket passar mig perfekt. Lång eftersmak med inslag av lakritsal, mycket kryddig och välsmakande öl. Upplevs inte så stark som över 8%, torr, välhumlad och mycket fruktig DIPA = I LIKE!

Betyg: 9/10 (Andra flaskan någon vecka senare 8/10).

Snyggt jobbat Darren (och BrewDog).

/Fredrik

5 kommentarer:

Johan sa...

Anledningen till det är väl att de inte skickar beställningen till leverantören direkt, utan skickar den tillsammans med sina vanliga beställningar som sker en viss dag i veckan.

God bira förövrigt :)

Kristopher sa...

Tänkte bara skriva att du har en riktigt snygg ny design på bloggen!

dempa sa...

Ja jag blev ju också utan :(
Beställde via internet, trodde det skulle funka bra och således hamna direkt "på lagret" men tydligen funkar det inte så.

Hade ju varit grymt att testa en flaska åtminstone. Även om du har nån kvar lär jag inte ta mig till Skåne närmaste tiden så du kan gott klunka i dig dina ;)

Gillar också designen på bloggen, RIKTIGT snygg!

BeerSwedenDarren sa...

Thanks for the positive feedback Fredrik :) (and Dempa - I haven't forgotten! :)

Martin sa...

Skumt det där med beställningar. I somras beställde vi Nynäshamns Stenstrand och den var ju tydligen redan slut vid beställningstillfället men det såg inte personalen i sina system. Ingrid beställde jag via e-beställningen och det gick för vår del över förväntan.