onsdag 1 juni 2011
Mikkeller meets 3 Floyds at Mielcke & Hurtigkarl.
En dag som sent skall glömmas 24/5 - 2011 Beermakers med Mikkeller och 3Floyds.
Jag, Andreas och Jacob anlände till Mielcke & Hurtigkarl för att få vara med om en middag med mycket bra öl och mat men inte minst fantastiska kombinationer.
Det var inte så länge sedan som vi 3 mat och ölintresserade grabbar var och käkade i Köpenhamn, om ni missat inlägget om Portbrewing/Lost Abbeys besök på NOMA klicka HÄR!!!
Vi började middagen med 5 olika snacks och en helt ny öl ifrån Mikkeller, en belgian strong ale fatlagrad 6månader på Chateau d'Yquem, som rankas till ett av världens bästa söta viner.
Väl inne på restaurangen blev vi serverade en 8rätters meny speciellt tillagade för denna afton, vi fick en FFF öl och en Mikkeller öl till varje rätt. Respektive bryggare presenterade var sin öl. Jag tänker inte heller här gå in på vad som var gott till vad, betalar man 3000:- för en middag vill jag njuta och ha det gott, det blev alltså inga anteckningar, men jag tog bilder på allt, så här såg det ut:
Rätt#1: Mackerel, herbal juice, white aspargus.
I glasen: Gumballhead & Green Easter.
Rätt#2: Octopus, buttermilk, strwberries, chocolate.
I glasen: Alpha King & It's Alive White Wine Ed.
Kocken som lagade denna rätt (var speciellt hitflugen ifrån USA) hade en galet häftig kockrock som ni kan se på bilden nedan:
Rätt#3: Lobster, ramson, coconut.
I glasen: Rabbid Rabbit & Nelson Sauvignon.
Rätt#4: Pigeon, hops, bone marrow.
I glasen: Dreadnaught & I Beat yoU
Rätt#5: Iberico piglet, barbeque, salsify.
i Glasen: Amon Amarth - Ragnarok & - Beer Geek Bacon.
Rätt#6: Sesame, seaweed, rice.
I glasen: Hvedegoop & BA Big Worse Red Wine.
Rätt#7: Espresso, saffron, cocoa.
I glsen: Hell's Black Intelligencer & Beer Geek Brunch Weasel.
Rätt#8: Calva barrel icecream, bitter chocolate, burnt hay.
Till desserten drack vi: Vanilla Bean Brandy Barrel Aged Dark Lord & Calva Black.
Om jag skall skriva några rader som en slags sammanfattning ändå, så är detta utan tvekan den bästa öl-middag jag någonsin har varit på, mycket bättre kombinationer än Noma. Här kändes det verkligen som om man ansträngt sig för att hitta rätt mat till ölen och inte tvärt om.
Allt funkade bra ihop och allt var väldigt gott, men hummern, duvan och grisen tyckte jag stog ut lite extra. Att alla öl var riktigt bra behöver jag väll inte ens nämna? Inga betyg under 7, är ett bra snitt, 6öl jag inte druckit innan och fatlagrad Dark Lord. Jag hade galet höga förväntningar och dom krossades.
En glad och mätt öl-bloggare med 2 mycket trevliga bryggare ifrån FFF.
/Fredrik
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
What an amazing experience! Thanks for recording and reporting it for us Fredrik :)
Nämen fy fan! Du lär ju varit i himmelriket! Har du lyckats få bort leendet eller sitter det krampaktigt fast? :D
Tack Darren :) och ja det sitter kvar Stefan galet bra grejer.
Jävlar vilken kväll! Det är allt jag har att säga.
Ribban är satt! Nu väntar vi på att Gastro ska svara! ;)
Skicka en kommentar