onsdag 31 augusti 2011

3Floyds/BrewDog - Bitch Please.

En riktigt udda samarbetsbrygd som jag inte är först om att skriva om, (Manker gjorde det för längesedan) men jag har inte haft chansen att testa den förrän nu. Dessutom ytterligare än öl jag recenserar som finns/funnits på systembolaget...
Så här tyckte jag:

Färg: Mörkbrun, mycket vitt skum.

Doft: Ganska söt doft, tydliga inslag av rök, rostad och en hel del fat. Torkad frukt som russin, sviskon blandas med den eldiga starka doften av whisky. Doftar intressant även om rökig whisky inte är min kopp av te.

Smak: Mycket torrare smak än vad doften utlovade, väldigt mycket rökig whisky och fat karaktär, jag hade hoppats på mer humle och kanske lite mer fyllig kropp. Att ölen är så stark smakas inte alls, det är en mycket intressant öl och jag rekommenderar att man testar en flaska eller två och bildar sig en egen uppfattning.

Betyg: 7/10.

Jag har fortfarande ett fat av denna öl på Dahlberg skall försöka koppla på det endera dan...kanske när James Watt kommer på besök i oktober.

/Fredrik

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det klart att James kommer i oktober. Finns det ett program klart och när kan man i så fall boka in sig? /Pär

Niklas sa...

Funkar denna öl att lagra något år? Eller är det inte värt det?

Mvh
Niklas

Fredrik sa...

James kommer i oktober det är klart nu, skall skriva ett inlägg om det i veckan. Det kommer bli trevligt att fixa en bmd igen. Jag kommer snart att ta bokningar Pär.

Niklas den går säkert att lagra ett tag, kanske den blir lite mer balanserad då...