torsdag 25 augusti 2011

Sierra Nevada Hoptimum Whole Cone Imperial IPA 2011.

Färg: Bärnstensfärgad, lättgrumlig, mycket vitt skum.

Doft: Väldigt grön doft, påminner om grönt te, liten ton av torkad frukt, aprikos, persika, väldigt blommig och lätt kryddig doft. Söt och med en mycket ballanserad doft. Doftar som en riktigt trevlig DIPA detta!

Smak: Alkoholig och eldig, kryddig och ganska söt, ganska välhumlad men inte så färsk kanske??? Inslag av salmiak, lite peppar, väldigt parfymerad, är det viol det smakar? Smaken är tyvärr en besvikelse, doften som lovade så gott. Detta är för alkoholigt och inte tillräckligt balanserad sötma, jag gillar inte att alkoholen tar överhanden.

Betyg: 8/10. Ganska högt betyg men det är ändå en helt ok dipa men jag har provat otroligt många bättre.

Undrar hur en purfärsk flaska smakar och undrar hur gammal denna är när den kommer till systembolaget?

Sedan är jag lite nyfiken på priset närmare 350:- tycker jag är i mesta laget (det är jättedyrt) och jag har nästan inga hämningar alls när det gäller att betala för öl, men jag tycker det skall vara rimligt och det har inte de senaste Sierra Nevada släppen varit. Hursom så är det kul att kunna köpa flaskorna i Sverige.

/Fredrik

4 kommentarer:

viktor sa...

Jag har inte sett nagon ny batch sedan den forsta som kom i mitten av januari ( http://www.sentencebeer.com/post/2916829226 ) ... Ar den har olen verkligen _sa_ gammal? Det gor ju prissattningen an mer absurd.

Kristopher sa...

Det är första gången jag ser dig recensera en öl från Systembolaget.. ;)

Gyllenbock sa...

Jag köpte aldrig det där ölet, priset var inte lockande. Undrar vad ölet kostar i USA och hur "lätt" det är att hitta där?

viktor sa...

Gyllenbock: 8 dollar. Begransad, men omfattande release i januari.