onsdag 19 oktober 2011

All in på Akkurat...

Eftersom det var SBWF för några veckor sedan passade jag på att ta semester för att åka upp i god tid och dricka min egen vikt i Lambic på Akkurat redan innan mässan, så man slipper stressa med det efter mässan, man blir ju inte yngre :)

Först på min lista var så klart Akkurats egen Cantillon Velomoteur en galet bra Geuze med typiskt Cantillon stil, grape och citrusfrukt, lagom stallig, och massor av syra såklart. 9/10.

Vi testade också Närkes stormaktsporter Konjak! som var riktigt bra, med väldigt tydlig fatkaraktär, dock inte lika bra som den "vanliga" kaggen. 9/10. Den fastnade dock inte på bild.

Vi träffade också Tomas Danko som satt just där vi lämnade honom förra gången vi var på Akkurat :) han var inte sen med att beställa in en 3fonteinen Vintage St Valentijn Cuvee som vi fick testa. Påminner om den vanliga vintage geuzen men tyckte att den här var snäppet vassare. 9/10.

Dags för mer 3fonteinen, denna gång Lente som är en blend på den sista ölen som Armand gjorde själv innan bryggeriet brann ner. Helt galet bra och det bästa vi drack på hela veckan 10/10 utan tvekan. Syran är så fräsch, det är löjligt ballanserat och ölet rinner ner som nektar i halsen, en av de mer fruktiga geuze blandningar jag druckit. 615:- per flaska får ändå anses vara ett fynd, för det är ganska svårt att få fatt i nya flaskor av denna limited edition utgåva.

Dags för en Cantillon till som jag inte testat innan Saint Lamvinus 2004 "Stilla" som är ytterligare en unik Cantillon ifrån Akkurat. Som den vanliga Saint Lamvinusen med Merlot druvor fast stilla, vår flaska hade lite mousse, jag tyckte att ölen blev bättre av att stå och tappa den lilla kolsyra som fanns. Men som vanligt när det gäller mitt favoritbryggeri, högklassig öl med benhård syra och massor av frukt. 8/10.

Med Lente i friskt minne kunde vi ju inte låta bli att testa 3fonteinen Zomer, som var väldigt lik vårversionen dock inte lika komplex och fruktig, så betyget landar på 9/10 vilket ändå är en sjukt bra öl.
Och eftersom det var sent på natten första gången jag testade denna öl i början mars i Bryssel på Moeder Lambic, kändes det som en bra ide att testa den igen. Det första gueuze blenderiet på jag vet inte hur länge Gueuzerie Tilquin. Första gången satte jag 10/10 på denna jag måste erkänna att det var aningen högt så nånstans 8-9/10 måste jag ändå sänka denna fantastiska öl till.

Detta var utspritt över två dagar och vi testade också igenom allt nytt på OT och alla nya fatöl på Akkurat, det blev också en snabb visit på Monks porterhouse. Men jag skall inte tråka ut er med allt vi drack bara det som var bäst:
Nynäshamn Tjockhult Tjinook 7/10.
Two Brothers Northwind Imperial Stout 8/10.
New Holland Black Hatter 8/10.
New Holland Oak Aged Mad Hatter IPA 8/10.
Mendocino Summer Seasonal White Ale (Summer Ale) 7/10.
Bink de Reuss Brouwerij Kerkom 8/10.

3 kommentarer:

Johan sa...

Lente kostade rätt många euro även på bryggerishoppen i Beersel så en sexhundring på Akkurat känns absolut som ett sjyst pris. Har för mig att de kostade bra mycket mer på Moeder Lambic i Bryssel.

Marc sa...

Ja med tanke på vad Lente kostade från producenten (vi tackade faktiskt nej till den pga priset) får man lov att säga att Akkurats 615 kr är ett riktigt bra pris.

Gites Dordogne sa...

Hi you are doing a great job. I found it on your page its really amazing. Thanks for sharing such a valuable information. I am sure that these are your own views. I hear exactly what you’re saying and I’m so happy that I came across your blog. Thus, you made me feel like I should learn more about this. I’m officially a huge fan of your blog.