tisdag 8 november 2011

Krusovice ljus å mörk.

Jag och en hel del andra bloggare fick tydligen paket för någon månad sedan ifrån Krusovice.
Eftersom flera andra bloggare redan skrivit om detta väljer jag att publicera inlägget lite senare. Det hela började med ett mystiskt mejl där det stod att jag skulle få ett paket om jag skrev tillbaka med min adress, och paket är ju kul så det gjorde jag. Det visade sig vara lite öl ett glas och en biljett till SBWF, nu hade jag ingen användning av biljetten och intervju med bryggmästaren räckte inte den korta tid jag hade på mässan till. Men det var länge sedan jag skrev betyg på Tjeckisk öl så som tack för ölen tyckte jag det kunde vara kul att skriva lite om dom.

Tjeckisk öl tycker jag generellt sett är galet överskattad, man gör mest ljusa och mörka lager i olika former, man har en gammal öltradition men tyvärr inte så mycket nytänk, ni får rätta mig om jag har fel. På min lista har jag betygsatt 126 olika tjeckiska öl och snittbetyget är 4.26/10, klart det finns goda pilsner och en del trevliga mörka öl, det mesta är ok men alldagligt (ungefär som de flesta vill ha sina öl iofs)...

Nå jag testade Krusovice Imperial första gången 2005-09-22 betyget blev då 3/10.

Färg: Ljusgul, mycket vitt skum.

Doft: Maltig, typisk ljus lager karaktär, inte så mycket humle, lite söt doft.

Smak: Ganska söt, liten bitter eftersmak, ganska mycket honung i smaken. Helt ok och säkert en trevlig mat öl, men jag personligen behöver mer beska än så här. Det är aningen bättre än våra Svenska massproducerade lager

Betyg: 3/10.

Då testar vi den mörka när jag testade den första gången 2006-07-04 landade betyget på 6/10, jag kommer ihåg hur bra jag tyckte att ölen var när jag drack den på fat och det hände också att jag köpte den på flaska.

Färg: Mellanmörk-brun, ljusbrunt skum.

Doft: Söt och maltig, lite lätt rostad och rökig, melass, choklad. Trevlig doft.

Smak: Ganska mycket choklad och söt rostad smak, lite söt lakrits. Ganska lång eftersmak som tyvärr är lite metallisk. På det stora hela riktigt trevlig och bättra än vad jag hade förväntat mig, även om betyget blir lite lägre sen sist. Mycket har hänt med ens smak på 5år.

Betyg: 5/10.

Tack för ölen alltid kul att "färska" till sina betyg.

/Fredrik

Inga kommentarer: