söndag 22 juli 2012

Mikkeller - Blondeaux.

En av de bättre ölen jag druckit på länge inhandlades på Ölbutikken för ca 200:- samma helg som CBC.


Detta är en Belgisk blond ale smaksatt med hallon och slutligen lagrad på Sauternesfat, har man inte så bra koll på Sauternes, så är det ett område i Bordeaux i Frankrike där man enligt många gör världens bästa söta viner.

Färg: Mörkröd, mycket ljust skum.

Doft: Väldigt fruktig och med en balanserad söt och tydlig karaktär av hallon, Mikkellers första Sauternes fatlagrade öl mikkeller-mielcke-hurtigkarl doftade honung precis som denna öl, men antagligen gör hallonen att doften blir lite friskare och mindre söt. Fantastisk doft som man gärna sitter och sniffar på ett tag. Ölen blir lite "alkoholig" när den blir varmare men det är knapt märkbart sina 8.8% till trots.

Smak: Tydlig smak av hallon och mycket syrligare i början än vad doften antyder, sötman smyger sig på och smaken påminner om honung och söta viner. Otroligt komplext och intressant, som sagt sällan jag blir så här glad av att testa en ny öl (förutom vissa lambicer såklart). Normalt har jag lite svårt för sötsyrliga öl men här gifter det sig perfekt.

Betyg: 9/10. Passa på att köpa om det finns några kvar, vet att brill och co köpte in några flaskor.

2 kommentarer:

Fredrik - Ölhunden sa...

Ja den där var grymt rolig! Måste försöka få tag på en flaska.

Beer Taps sa...

those are really good tasting beers and I bet it is stored in a new beer kegerator so that the taste and aroma will stay.