fredag 19 december 2008

Tasty Tuesday med Herslev Bryghus & Rowi Wines på restaurang Sand i Båstad.


Rowi wines i Båstad bjöd in mig och frugan till en trevlig öl-provning och middag med Herslevs Bryghus den 9/12.

Först fick vi träffa bryggaren Tore Jörgensen som presenterade 6st öl:

Hvede 5.7%
Otroligt bra veteöl, välbalanserad, frisk syra och mycket smak, skolboks exempel på Tysk veteöl.
Detta är nog den bästa hefe weissbier jag någonsin druckit. 8/10

Pilsner 5.5%
Torr, besk och kryddig pilsner med rejäl eftersmak mycket humle och citrus.
6/10

Pale Ale 5.9%
Fruktig, frisk syrlig besk smak, rund och god mycket humle och citrus i eftersmaken.
7/10

Oktober Bock 8.0%
Söt, maltig, bränd/rostad, nötig och kryddig, varm alkohol smak, söt stark smak.
6/10

Four Grain Stout 7.0%
Grymt bra stout gjord på vete,råg,havre och korn, choklad, kaffe nötter, söt och fyllig.
Väldigt lång och balanserad eftersmak.
8/10

Stjernebryg 2008 8.0%
Herslevs julöl smaksatt med kryddor, anis och koriander, smakar kryddigt, söt, julkryddor och välballanserad trots den höga alkoholhalten, behaglig beska.
7/10


Efter provning blev vi serverade en härlig 3-rätters meny bestående av:

Förätt:
Halstrad Gös, med hummerrisotto serverad med apelsin & dragon reduktion, till förätten drack vi hvede.

Varmrätt:
Hjortinnanlår med gulbetor, pumpapure och havtornsky, till varmrätten drack vi Pale Ale.

Dessert:
Choklad & fänkålsterrine med hallonsorbet, till desserten drack vi four grain stout.

All mat smakade fantastiskt bra och dryckes kombinationerna var genomtänkta.

Tore hade också med sig lite öl jag beställt till Dahlberg, Mjölner barleywine 2006 och Höstbryg kirsebear 2006 2 fantastiska öl som nu finns att avnjuta i Helsingborg.

Till våren kommer vi att få in Herslev: Schwarzbier, Pilsner, Hvede, Pale Ale och Stout.

Tills dess rekommenderar jag att man köper Stjernebrygg 2008 på systemet länk HÄR!!!

Välkomna.

2 kommentarer:

Victor Dahlberg sa...

Låter gött alltihop! Ditt inlägg fick mig att tänka på mat och dryckeskombinationer i allmänhet. Själv har jag ganska bra koll på hur smakerna i vin och mat påverkar varandra. Hade varit intressant med ett inlägg av sommeliern om hur öl och mat påverkar varandra! Kan man i öl-mat-fallet följa samma principer som vid vin-mat (exempelvis syra+syra=mindre syra osv)?

Tack för en rolig blogg // Victor.

Fredrik K sa...

Verkar har varit en oerhört trevligt lite provning det där! Lite "bittert" att jag missade Gorms Bryg när den kom tidigare i år. Men jag får hoppas att det kommer fler chanser att pröva deras öl. :)

// Fredrik K