onsdag 17 juni 2009

Three Floyds - Dreadnaught Imperial IPA.

Första gången jag provade denna öl var på EBF i Köpenhamn förra året ca 24:00 (innan stängning) så att få prova den igen med fräscha smaklökar skall bli otroligt spännande.
En DIPA från världens bästa bryggeri det låter inte så dåligt eller hur?

Färg: Gyllengul, vitt skum.

Doft: Mycket kryddig, frisk citrus och grape, massor av humle, kryddor och torkade örter, viss sötma, honung, men framför allt humle i mängder, detta lovar gott.

Smak: Massor av kryddor och örter även i smaken, honung, torkad frukt, mycket humle, lång besk eftersmak, grönt te, humlen har börjat tappa lite, vi borde nog inte ha sparat den så här länge, men det är fortfarande en fantastisk öl.

Betyg: 9/10.

/Fredrik

2 kommentarer:

andersand sa...

Är den ifrån Ölbutikken släppet så var den lite sliten redan när du köpte den, bra ändå men när jag o Markus körde en jämförelse mellan en från butiken och en färsk ifrån ett av hans byten var skillnaden minst sagt påtaglig. Lite jobbigt att ana hur mycket färsk humle man går miste om här i Sverige..

Fredrik sa...

Jo jag misstänkte det, jag har druckit den färskare, men men det är fortfarande en grymt bra öl, men som du säger är det tråkigt att veta att den borde vara så mycket bättre.